Dikilitaş’ta ölüme açılan geçitler

Uşak Merkez Dikilitaş Mahallesi’nde 100 metre ötedeki ışıklı yaya geçidi ve üst geçidi kullanmak istemeyen çok sayıda kişi refüjlerdeki kesilmiş tellerin arasından karşıdan karşıya geçerek Azrail’e selam gönderiyor.
Dikilitaş’ta ölüme açılan geçitler

Ankara –İzmir Karayolu’nun Dikilitaş Mahallesinde kalan kısmında alınan her türlü önleme rağmen çok sayıda kişi canını hiçe sayarak refüjde bulunan tellerin kesik kısmından yolun karşısına geçiyor. Oysaki yaklaşık 100 metre ilerideki Dikilitaş Kavşağında hem trafik ışıklı yaya geçitleri, hem de yayalar için bir üst geçit var. Birçok kişi bu geçitleri kullanmak yerine yolu ikiye ayıran tellerin kesilmiş kısmından geçerek kendilerinin ve sürücülerin canlarını tehlikeye atıyor.

TEHLİKELİ YOLCULUK

Yaklaşık 2 yıl önce Uşak Belediyesi tarafından düzenlenen kara yolunda güvenlik önlemi olarak ortadaki refüj, şehir çıkışına kadar geçit vermeyecek şekilde kapatıldı. Ancak kimliği belirsiz şahıslar tarafından iki ayrı noktada teller kesilerek adeta ölüme geçit açıldı.
Edinilen bilgilere göre vatandaşın şikayetleri üzerine belediye ekipleri tarafından kesilen teller defalarca onarıldı. Ancak, gece yarıları birileri tarafından inatla kesilmeye devam edildi.
Bu ölüm geçitlerini tercih edenlerin mazereti de zaman kaybetmemek. Kavşağa 100 metre dolanmak yerine bu tehlikeli geçitlerden geçenler, zamanları olmadığı için buradan geçtiklerini söylüyorlar.

Türkiye'de her yıl yüzlerce kazanın nedeni olan bu geçitlerse kimi duyarlı vatandaşlar tarafından şikayetlere konu oluyor.