Devletten vatandaşlara 12 ay boyunca tam 1250 TL ödeme yapılacak! İşte şartlar

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalara göre devletten vatandaşlar için ayda 1250 TL karşılıksız ödeme yapılacağı ifade edildi.
Devletten vatandaşlara 12 ay boyunca tam 1250 TL ödeme yapılacak! İşte şartlar

Dar gelirli vatandaşlar için devletten destek ödemleri vatandaşlara duyuruldu. Geçtiğimiz iki sene boyunca devam eden ödemelere ilişkin Aile ve sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalar çerçevesinde 1 sene boyunca devam edecek olan ödemeler için başvuruların daha devam ettiği belirtildi.

Konu ile ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalar çerçevesinde başvuru yapan vatandaşların başvuru işlemlerinin onaylanması halinde aylık olarak toplamda 1250 TL’nin hesaplara yatırılacağı ifade edildi. Bununla birlikte bu ödeme tutarlarının ise kişilerin gelir düzeylerine göre değişiklik gösterdiği belirlendi.

AİLE BAKANLIĞI AYDA 1250 TL ÖDEME YAPACAK!

Bakanlığın resmi internet adresi üzerinden yapılan açıklamalara göre destek ödemesi alabilecek kişiler için ödeme tutarları şu şekildeydi;

Kişi başına düşen aylık gelir aralığı;

450 TL ve altında olanlar = 1250 TL

450 TL üzeri ─ 911,15 TL ve altı olanlar = 1100 TL

911,15 TL üzeri ─ 1372,30 TL ve altı olanlar = 950 TL

1372,30 TL üzeri ─ 5.667,37 TL’den az olanlar = 850 TL ödeme alacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Hanelerde kişi başına düşen aylık gelir aralığının hesaplaması sonucunda verilecek olan bu aile destek ödemeleri hakkında yapılan açıklamalara göre kişilerin belirli şartları sağlaması gerekmektedir. Bu çerçevede yapılan açıklamalara göre başvuru yapamayacak olan kişiler şu şekilde belirtilmiştir; Başvuran kişilerin;

1 - Türk vatandaşı olmaması,

2 - Mavi Kart sahibi olması,

3 - Yerleşim adresinin yurt dışında olması,

4 - 18 yaşından küçük olması,

5 - Hanesinde memur, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunması, durumlarında başvurular değerlendirmeye alınamamaktadır.

Tüm bunların yanı sıra da başvuran kişilerin cezaevi ve tutukevinde bulunan hükümlü veya tutuklu olması, öğrenci yurtlarında kalan öğrenci olması, yetiştirme yurdu gibi bakım kurumunda bulunan kişilerden olması ve zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaş statüsündeki askerler olması halinde de başvuru işlemlerinin kabul edilmeyeceği belirtildi.

Bunların haricinde vatandaşlar gerekli olan başvurularını yaparak, bakanlık tarafından verilecek bu destek ödemelerinden faydalanabilmektedir.