Devletin himayesindeki çocuk Uşak’ın gururu oldu

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Efe Çocuk evinde kalan Uşak Osman Gazi İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Kamil Doğan, Okullar Arası Yıldızlar Türkiye Halter Şampiyonası'nda 40 kilogramda erkekler kategorisinde Türkiye ikinciliği kazanarak Uşak’ın gururu oldu. Ancak, Kamil’in başarı öyküsünün altında yetiştirme yurdunda aldığı eğitim, sabır ve azimle çalışması yatıyor.
Devletin himayesindeki çocuk Uşak’ın gururu oldu

SALİH KILINÇ/ Aydın’ın Didim ilçesinde düzenlenen Okullar Arası Yıldızlar Türkiye Halter Şampiyonası’na yoğun katılım gerçekleşti. Öğrenciler kıyasıya rekabet ettiği yarışmada şampiyonlar belli oldu. Uşak Osman Gazi İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi ve İl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü sporcusu Kamil Doğan 40 kilogramda erkekler kategorisinde Türkiye ikincisi oldu.

Merkez ilçeye bağlı Derbent Köyünden olan ve 5 yılı aşkın zamandır Devletin çocuk evinde kalan küçük Kamil’in yaşam öyküsü ise eski tabirle yetiştirme yurtlarında başladı.

Burada spor kurslarına gönderilen Kamil, halter sporuna merak sarınca halter antrenör Mustafa Tayyib Zeybek de küçük sporcu ile yakından ilgilendi ve sonuçta bu ilgi Uşak’a halterde Türkiye ikinciliğini getirdi.

Antrenör Mustafa Tayyib Zeybek’e göre bu kazanılan Türkiye ikinciliği başarı değil. Zeybek, “Kamil halter sporunu çok seviyor ve oldukça da yetenekli. Ondan önce Türkiye şampiyonluğu, sonra da Avrupa ve Dünya şampiyonlukları bekliyorum. Bunları başarabilecek yetenekte bir sporcu kardeşimiz” diyerek Kamilden umutlu olduğunu belirtti.

Olumsuz olaylarla gündeme gelen çocuk evleri ve sevgi yurtları sporcu yuvası oluyor

Geçtiğimiz hafta eski çalışanlarının çocuklara kötü muamele ve istismar suçlamalarından mahkeme tarafından çeşitli cezalara çarptırılması ile gündem gelen Uşak çocuk evleri ve sevgi yuvaları artık, sportif, kültürel başarıları ile adından söz ettirir oldu.

Olumsuz olayların yaşanması ile 2014 yılında Uşak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne öğretmen kökenli Mustafa Peltek’in atanması ile devlet himayesinde kalan çocukların yaşadığı olumsuzluklar bir bir ortadan kalkarken, sportif ve kültürel faaliyetler artmaya ve başarılara peş peşe gelmeye başladı.

Tabi ki burada başta Müdür Mustafa Peltek olmak üzere yönetici kadrolarının çocuklara sevgi ve şefkatle yaklaşmalarının rolü de kuşkusuz çok büyük.