Devlet Su İşleri (DSİ) ilkokul, ortaokul, lise mezunu ACİL işçi alıyor! KPSS’siz mülakatsız

DSİ personel alımlarına bugün bir yenisi daha eklendi. Aktarılan son habere göre Devlet Su İşleri (DSİ) ilkokul, ortaokul, lise mezunları arasından acil personel alımı yapacağı duyuruldu. Yapılacak alımlarda KPSS puan şartı aranmayacak! İşte detaylar..
Devlet Su İşleri (DSİ) ilkokul, ortaokul, lise mezunu ACİL işçi alıyor! KPSS’siz mülakatsız

DSİ, İŞKUR Açık İş İlanları üzerinden yeni bir personel alımı yayımladı. Beden işçisi kadrosu için yapılacak personel alımında başvuruların 5 Nisan 23.59’a kadar devam edeceği belirtildi. Şu an için 4 kişinin işe daimi olarak alınacağı açıklandı.

ALIMLAR BAŞLADI

Personel alımlarında başvuruların ne zaman ve nasıl yapılacağı adaylar tarafından merak ediliyor. İŞKUR üzerinden yayımlanan son haberin detaylarına göre alımların şu an için Erzurum Yakutiye bölgesi için beden işçisi olarak yapılacağı belirtildi. Başvuruda bulunmak isteyenlerin bu sebeple İŞKUR üzerinden online bir şekilde başvuruda bulunabilecek.

BAŞVURU ŞARTLARI AÇIKLANDI

DSİ KPSS’siz personel alımında adayların taşıması gereken başvuru şartlarını da açıkladı. Adayların en az ilkokul mezunu olması gerektiği ifade edilirken, alımların yapılacağı yerde ikamet edilmesi gerektiği belirtildi. Bunun yanı sıra herhangi bir yaş şartı bulunmadığının da altı çizildi.

“TARİH ESAS ALINIR”

Adayların özellikle adres konusuna özellikle dikkat etmeleri gerektiği belirtildi. Konuya ilişkin İŞKUR üzerinden yapılan açıklamada, “Kamu kurum ve kuruluşlarının işçi taleplerine yapılan başvurularda kişilerin Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde (ADNKS) kayıtlı olan yerleşim yeri adresi dikkate alınır. İlçe, il veya bölge düzeyinde yayımlanan işçi taleplerinin başvuru süresi içerisinde yerleşim yeri adresini talebin karşılanacağı yere taşıyan adayların başvurusu kabul edilmez. Adres değişikliklerinde adayların e-Devlet üzerinden veya Nüfus Müdürlüklerinden alacakları Tarihçeli Yerleşim Yeri Bilgileri Raporunda kayıtlı olan taşınma tarihi esas alınır. İkametini talebin karşılanacağı yer içerisinde değiştiren adayların Tarihçeli Yerleşim Yeri Bilgileri Raporunu İŞKUR birimlerine ibraz etmeleri halinde ilgili ilana başvuruları yapılır” denildi.

Bunun yanı sıra başvuru yapan adayların gerçeğe aykırı belge vermesi ya da beyanda bulunması halinde başvurularının iptal edileceği belirtildi.

ekran-goruntusu-2024-04-03-090719.png

İşe alınacak adaylar için çalışma yerleri şu şekilde duyuruldu:

1- 3 Kişi DSİ 8. Bölge Müdürlüğü ERZURUM'da istihdam edilecektir.

2- 1 Kişi 82. Şube Müdürlüğü ERZİNCAN'da istihdam edilecektir.

Başvuruda bulunmak isteyenler için son başvuru tarihi 5 Nisan olarak ifade edildi. Başvurularınızı İŞKUR üzerinden online olarak yapabilirsiniz.