Depremzedelere Şifa Oldu

Uşak Gündem internet sitesi olarak yepyeni bir kadro ve anlayışla huzurlarınızdayız.
Depremzedelere Şifa Oldu

Çağımızın gazeteciliği olan dijital gazeteciliği dünya standartlarında yapmak için kolları sıvadık. Allah utandırmasın.

Ne yazık ki tüm dünyanın ve ülkemizin yaşadığı çetin şartlarda bu işi yapmanın hiç de kolay olmadığını gördük ve yaşadık. Komşumuz İzmir’de yaşanan ve tüm ülkeyi yasa boğan 6,6 şiddetindeki deprem, Uşak’ta başta yöneticilerimiz olmak üzere birçok hemşerimizin pandemi döneminde korana virüsü kapması da hepimizi üzdü ve paniğe düşürdü.

Bu kadar kötümser ve kasvetli bir ortamda, enkaz altından kurtarılan 70 yaşındaki Uşaklı Ahmet amca, Kendini kurtaran itfaiyecinin parmağını bırakmayan Elif Bebek, 4 gün sonra enkaz altından gülerek kurtarılan Ayda bebek olayları gibi içimizi ısıtan ve umutlarımızı tazeleyen güzelliklerde arada yaşanıyor.

Bu güzelliklere Uşak Belediyesi tarafından gerçekleştiren ve depremin ilk anlarında gerçekleştirilen güzellikleri de eklememiz gerekir. Komşu ilimiz güzel İzmir’de yaşanan felakete ilk koşan Uşak Belediyesine bağlı itfaiye, kurtarma ve yardım ekipleri oldu.

Depremin ilk saatlerinde Uşak Gündem olarak duyurmuştuk. Buradan gönderilen ikram çeşmelerinden sunulan sıcacık Uşak tarhanası, soğukta çaresizlik içerisinde bekleşen depremzedelere şifa, kurtarma ekiplerine de güç ve moral kaynağı olmuştu.

O anda yaşananları Uşak Belediye Başkanı Sayın Mehmet Çakın, kasım ayı Belediye Meclis toplantısında şu sözlerle dile getirmişti:

“Şükürler olsun ki; depremin hemen ardından müdahale edebilecek devletimizin kurumları, belediyelerimiz ve STK’larımız mevcut. Bu çalışmalarda emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Yaralarının hızlı bnir şekilde sarılması için kesintisiz bir şekilde fedakarca bir çalışma yürütüldü. Hep birlikte şucu bucu demeden bir yaşamı kurtarmak için fedakarca çalışıldı.

Biz de Uşak Belediyesi ve Uşak olarak, depremde canlarımızı kurtarmak ve yaraların bir an önce sarılması için elimizden geleni yaptık. Yapmaya devam diyoruz. Bundan sonra tüm imkanlarımızla depremzedelerin yanında olacağımıza ve elimizden geleni yapacağımızı bir kez daha ifade ediyor ve Cenabı Allah bundan sonra tüm vatandaşlarımızı her tülü afad ve felaketten korusun diyorum. Ölenlere Allahtan rahmet, kurtulanlara acil şifalar diliyorum.”

Başkan Çakın, yukarıda belirttiğim konuşmasında Uşak için de derhal harekete geçeceklerini ve gerekli her tülü önlemi alacaklarını da sözlerine ekledi.

Pandemi nedeni le bir araya gelemediğimiz bu ortamda, Cumhuriyetimizin 97. Yıl dönümü nedeni ile Uşak Belediyesi tarafından Bir Eylül Stadında düzenlenen ses ve ışık gösterisi de uzun yıllar unutulmayacak güzellikteydi. Ne yazık ki pandeminin ve depremin gölgesinde kaldı.

Genç Başkanımız, belediyenin borçlarını ödeyebilmek ve bütçe dengesini yapmak için, yol tamiri, yeni yeşil alan yapımı, hemşerilerimizin kentimizde konforlu bir yaşam sürmesi için ekibi ile gecesine gündüzüne katarak çalışıyor.

Uşaklı olarak kendisine ve ekibine teşekkür ediyor, başarılı olmasını temenni ediyorum.