Depreme dayanıksız B Blok yıkılıyor da Depreme dayanıksız A blok yıkılmıyor mu?

Uşak İl Özel İdaresi A ve B Blokları depreme dayanıksız çıktı.
Depreme dayanıksız B Blok yıkılıyor da  Depreme dayanıksız A blok yıkılmıyor mu?

Depreme dayanıksız olduğu öne sürülen B blokta çalışan yaklaşık 60 çalışan yine depreme dayanıksız çıkan A bloğa taşındı. Pandemi döneminde odalara balık istifi doldurulan insanlar, oldukça zor koşullarda hizmet vermeye çalışıyor.

İddialara göre, Hazineye ait olan B bloktaki 5 bin 951 metrekarelik kısma Uşak Belediyesinin park yapabilmesi için çalışanlar balık istifi ve uygun olmayan koşullarda iş üretmeye çalışıyor.

HER İKİ BLOKTA DEPREME DAYANIKSIZ ÇIKTI

İzmir Yolu üzerinde bulunan ve 1970’li yıllarda yapılan Uşak İl Özel İdaresi binalarından A ve B bloklarda 2014 yılında depreme dayanıklılığını ölçmek için karot denilen numunelerden alındı.

Yapılan incelemede A ve B bloklarda beton dayanıklılığı en aşağı C-20 değerinde olması gerekirken her iki binada da C-8 değerinde ve depreme dayanıksız olarak çıktı. İmar, plan proje ve Su Kanal Şube müdürlüklerine bağlı yaklaşık 60 kişinin çalıştığı B blok sanki haciz gelmiş gibi hızla boşaltıldı.

Burada çalışanlar da yine depreme dayanıksız çıkan A blokta taşınarak, bloğun eskileri ile balık istifi çalışmaya başladı. . Bu durumdan rahatsız olan çalışanlar, hastalık kapmaktan korktuklarını dile getirdi.

ÇAKIN “2’İNCİ KENT PARK DİKİLİTAŞ’A İNŞA EDİLECEK” DEMİŞTİ

www.usakgundem.com İnternet Sitesi olarak yaptığımız araştırmaya göre: B Blok ve müştemilatların bulunduğu 5 bin 951 metrekarelik kısım Maliye Hazinesine ait. Geçici olarak İl Özel İdaresine tahsis edilmiş.

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, 2019 yerel seçimleri öncesi Dikilitaş mahallesinde yaptığı konuşmada; “Yapacağımız çalışmalarla Uşak’ta ikinci kent parkı, Dikilitaş’a kazandıracağız Karayolları ve İl Özel İdaresi binalarının bulunduğu alanı yeşillendireceğiz. Bölgemizdeki trafik ve otopark probleminin çözülmesi için yeni alanlar oluşturacağız. Dikilitaş’ın artık başı öne eğik bir şekilde kalmasına müsaade etmeyeceğiz” diye burada yeşil alan vaat etmişti.

Şimdi Hazine ile Uşak Belediyesi’nin burada yeşil alan olması için anlaşma sağladığı, Çakın’ın vaadini yerine getirebilmesi için İl özel İdare çalışanlarını pandemiye rağmen sağlıksız koşullarda ve yine depremde yıkılma riski olan binada çalışmak zorunda bırakıldığı iddiaları konuşuluyor.

(SALİH KILINÇ/ ÖZEL HABER)