Deprem profesörü Ercan uyardı! Yanardağ içerisinden ses geliyor hem patlayacak hem deprem yaratacak
Deprem profesörü Ercan uyardı! Yanardağ içerisinden ses geliyor hem patlayacak hem deprem yaratacak - Türkiye 6 Şubat Pazartesi sabahına Cumhuriyet tarihinin en büyük depremi ile uyanmış, 11 ili yıkıp geçen büyük felakette 50 binden fazla vatandaşımız yıkılan binaların enkazı altında hayatını kaybetmişti.
Yaşanan büyük deprem tüm Türkiye'yi derinden etkilerken depremden etkilenen illeri yeniden ayağa kaldırmak için çalışmalar başlamıştı. Depremin ardından ortaya çıkan görüntüler yürek yakarken deprem riski yüksek olan illerde de büyük panik ve korku yaşanmasına neden olmuştu. Prof. Ercan konu hakkında yaptığı açıklama ile o illeri uyardı!
HER AN OLABİLİR! DEPREM PROFESÖRÜ ERCAN AÇIKLADI İŞTE DEPREM BEKLENEN İLLER LİSTESİ...
Deprem Bilimci Yüksek Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ercan yapmış olduğu açıklamasında "Anadolu gergin. Gerilmesinin nedeni ise Afrika anakarasının kuzeye doğru Anadolu'yu bastırması, Arap kalkanının da güneyden bastırması ve İran'dan doğuya doğru itmesi sonucunda Türkiye gergin şu anda geriliyor. Yani bir deprem yapma hazırlığı içerisinde" diyerek Türkiye'nin şu anda son derece gergin olduğunu ve fay hatlarının her an bir deprem üretebileceğini ifade etti. Doğu Anadolu’da da Hakkari, Varto, Muş, Erzincan hattının gergin olduğuna vurgu yaparak bu bölgede bir deprem beklediklerinin altını çizdi.
TÜRKİYE'DE AKTİF YANARDAĞ VAR MI, YANARDAĞ PATLAMASI OLUR MU?
Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan yanardağlar konusunda kritik bir uyarıda bulunarak "Ağrı yanardağının şu anda içinden gürültüler geliyor. Keza Tendürek yanardağı ve Nemrut yanardağı şu anda diri. Onlar hem deprem üretiyorlar hem de türüne göre akışkan ya da patlamalı etkinliğe geçmesi her zaman için beklenebilir.
Ocaklar yeniden yanacak TÜPE 90 TL'lik SÜRPRİZ İNDİRİM geldi! Aygaz İpragaz Milangaz TÜP fiyatları
Uşak Denizli İstanbul Kütahya Eskişehir Konya Ankara! AFAD uyarı SMS'i gönderdi ÇOK ŞİDDETLİ geliyor
Yani onlar sönmüş ya da ölü yanardağ değil. Her zaman üretebilir onlar. Ama bunlar için Bir jeofizik ağı şart. Dünyanın her yerinde yanardağlar dinlenir. Etkinlikleri nasıldır değildir. Çünkü yanardağlar hem deprem üretirler, hem lav akıtırlar, hem de kül çıkarırlar. O küller boğucu, yakıcı olabilir. Yanardağlar sesini çıkarmıyor diye yan gelip yatmamak gerekiyor." dedi.
İSTANBUL'DA DEPREM OLACAK MI, BEKLENEN BÜYÜK İSTANBUL MARMARA DEPREMİ NE ZAMAN OLUR?
İstanbul konusunda da açıklamalarda bulunan Ercan şu anda Marmara için gerginlik bulunmadığını ve İstanbul'un etkilenmeyeceğini ifade etti. İstanbul'da deprem riski konusunda Ercan daha önce de yakın bir tarihte deprem beklemediğini dile getirmişti.