Deprem, çığ sonrasında sel felaketleri! Meteoroloji'den yeni kritik uyarı 4 şehir için geldi aman dikkat

Türkiye'de son 2 ay içerisinde milyonlar birçok felaket ile karşı karşıya kalırken Şanlıurfa'da gerçekleşen sel felaketi sonrası yeni uyarılar geldi.
Deprem, çığ sonrasında sel felaketleri! Meteoroloji'den yeni kritik uyarı 4 şehir için geldi aman dikkat

Deprem, çığ sonrasında sel felaketleri! Meteoroloji'den yeni kritik uyarı 4 şehir için geldi aman dikkat - Türkiye'de son 2 ay içerisinde milyonlar birçok felaket ile karşı karşıya kalırken Şanlıurfa'da gerçekleşen sel felaketi sonrası yeni uyarılar geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından gelen açıklamalarda hava durumu raporlarına göre; yurdun genelinde hafta sonu itibariyle çok bulutlu ve yağışlı bir havanın hakim olması bekleniyor.

Genel olarak yağmur ve sağanak, güney kesimlerin de yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde de görülecek yağışların; Antalya, Isparta, Mersin ve Adana çevrelerinde de yer yer kuvvetli olması beklenmekte. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunmaktadır.

İşte Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarılar..

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların: Antalya, Isparta, Mersin ve Adana çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar ve fırtınaya karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın, Marmara’nın batısı ile Kıyı Ege’de kuzey ve kuzeydoğu, Doğu Akdeniz’in iç kesimlerinde güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar, soba ve doğalgaz kaynaklı baca zehirlenmeleri gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ÇIĞ TEHLİKESİNE DİKKAT

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek yamaçlarında çığ tehlikesi riski bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

6 ŞEHİRE DİKKAT

Yağışların Antalya, Isparta, Mersin ve Adana çevrelerinde daha kuvvetli olması bekleniyor.