ÇYDD 30, Uşak Şubesi 22 yaşına bastı

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Uşak Şubesi, ÇYDD’nin 30. Uşak Şubenin 22. Kuruluş yıldönümünü görkemli bir balo ile kutladı.
ÇYDD 30, Uşak Şubesi 22 yaşına bastı

Bir düğün salonunda  düzenlenen baloya gösterilen ilgi ve katılım ile ilgili bir değerlendirme yapan ÇYDD Uşak Şube Başkanı Nihal Yıldız Sallantı, “Çağdaş yaşamı destekleme Derneği'nin 30. Kuruluş yemeğine gösterilen İlgiye Çok teşekkür ederiz .Siz değerli gönüllülerimiz ve katılımcılarımız sayesinde 22 yıldır Uşak Şubemizi ayakta tutmayı başardık. Bundan sonra da el birliği gönül birliği ile gençlerimizi daha ileri seviyelere ulaştırmak için çabalayacağız hepinize saygı ve sevgilerimizi gönderiyoruz” şeklinde mutluluğunu dile getirdi.

Sallantı, “ÇYDD’nin yurt çapında, Atatürk ilke ve devrimlerinin yaşatılacağı, Cumhuriyet’in, demokrasinin, eğitimde fırsat eşitliğinin, kadın erkek eşitliğinin, insan onuruna saygının korunacağı Türkiye hayal eden insanların bir araya geldiği, büyük bir örgütlenme olduğunu vurguladı.

ÇYDD’nin kurucusu ve toplumsal önderi Prof. Dr. Türkan Saylan’ın öncülüğünde ülkenin aydınlık geleceği için eğitim ve kadın odaklı çok önemli kitlesel projelere imza atıldığını kaydeden Sallantı, “ÇYDD, binlerce üyesi ve gönüllülerin katkılarıyla; Çağdaş Türkiye’nin Çağdaş kızları (Kardelenler), ‘Bir ışık da Siz Yakın’, ‘Baba Beni okula Gönder’, ‘Her kızımız bir yıldız’, ‘Anadolu’da bir Kızım var, öğretmen olacak’ gibi benzeri çok sayıda projeyi yaşama geçirdi. Eğitimde fırsat eşitliğinden yararlanamayan kız çocuklarının okumalarını, meslek sahibi olmaları sağladı. Üniversite çağında maddi zorluklar yaşayan binlerce gence burs vererek onların yaşamlarına dokundu” ifadesini kullandı.