Cumhurbaşkanlığı Genelgesi Resmi Gazete'de! 81 il için yeni ZORUNLULUK uymayana büyük PARA CEZASI var

2 Nisan 2024 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan Sıfır Atık ile İlgili 2024/4 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi yürürlüğe girdi. 81 il için yeni zorunluluk uymayana para cezası var!
Cumhurbaşkanlığı Genelgesi Resmi Gazete'de! 81 il için yeni ZORUNLULUK uymayana büyük PARA CEZASI var

Cumhurbaşkanlığı Genelgesi Resmi Gazete'de! 81 il için yeni ZORUNLULUK uymayana büyük PARA CEZASI var - 31 Mart seçimi geride kalırken yeni Cumhurbaşkanı kararları Resmi Gazete ile yayımlanmaya devam ediyor. Bu kararlardan biri daha 2 Nisan 2024 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

2 Nisan 2024 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan Sıfır Atık ile İlgili 2024/4 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi kapsamında tüm Türkiye'de geçerli olan yeni bir karar açıklandı. 81 ilde açıklanan yeni zorunluluk kararı yürürlüğe girerken bu kurala uymayanlara idari para cezası kesileceği ilan edildi.

SIFIR ATIK İLE İLGİLİ 2024/4 SAYILI CUMHURBAŞKANLIĞI GENELGESİ

Ülkemizde "Sıfır Atık Projesi" döngüsel ekonomiye dayalı bir kaynak ve atık yönetimi, sürdürülebilir üretim ve tüketim alışkanlıkları ile kaynakların verimli kullanımının desteklenmesi, israftan kaçınma, atığın önlenmesi, azaltımı, yeniden kullanımı ve geri dönüşümünün teşvik edilmesi, sosyal dayanışmanın geliştirilmesi gayeleriyle 2017 yılında hayata geçirilmiştir.

İklim değişikliği ile mücadele ve sürdürülebilir kalkınma planları kapsamında Ülkemiz tarafından Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kuruluna sunulan "Sürdürülebilir Kalkınma için 2030 Gündemini ilerletmek amacıyla sıfır atık girişimlerinin teşvik edilmesi" başlıklı karar tasarısı 14 Aralık 2022 tarihinde kabul edilerek 30 Mart "Uluslararası Sıfır Atık Günü" ilan edilmiştir. Sıfır atık uygulamalarının yaygınlaştırılması, yerel ve ulusal sıfır atık girişimlerinin teşvik edilmesi amacıyla BM bünyesinde Sayın Emine Erdoğan'ın başkanlığında Sıfır Atık Yüksek Düzeyli Şahsiyetler Danışma Kurulu oluşturulmuştur. Türkiye Yüzyılı'nın en büyük çevre hareketi olan sıfır atık, BM Genel Kurulu kararıyla küresel bir çevre hareketine dönüşmüştür.

genelge.jpg

Söz konusu genelge kapsamında alınan kararlara uymayan ve gerekliliklerini yerine getirmeyen kişi ve kurumlara idari yaptırım uygulanacağı açıklandı. Denetimler arttırılacağı için genelge kurallarına uyulması talep edildi...