Cumartesi Kısıtlaması Kaldırıldı Türkiye’de Neler Oldu?

Cumartesi günü yapılan kısıtlamanın kaldırılmasıyla beraber Türkiye’nin dört bir yanında vatandaşlar sokaklara akın etti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bu konuda sosyal medya da bir uyarı mesajı gönderdi.
Cumartesi Kısıtlaması Kaldırıldı Türkiye’de Neler Oldu?

Koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkış yasağı uygulanıyordu. Alınan karar sonrasında Cumartesi günleri için sokağa çıkma kısıtlaması kaldırıldı. Kısıtlamanın kaldırılması sonrasında Cumartesi günü ülke genelinde trafik durma noktasına geldi.

Antalya’da Son Durum

Koronavirüs risk haritasında yüksek risk gurubunda bulunan Antalya'da, kısıtlamanın kalktığı ilk cumartesi günü, vatandaşlar sahil ve parklara akın etti. Pek çok vatandaş sosyal mesafe kuralını önemsemedi.

Turuncu kategoride yer alan Antalya'da kısıtlamanın kaldırıldığı ilk cumartesi günü yoğunluk tüm dikkatleri üzerine topladı. Dünya ünlü Konyaaltı Sahili'ne turistlerle beraber Antalyalılar da geldi. Sabah erken saatlerde sahile gelen vatandaşlar, hafta sonunun keyfini çıkardı.

Trakya’da Son Durum

Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da kontrollü normalleşme sürecinin başlamasıyla beraber Cumartesi cadde ve meydanlarda hareketlilik yaşanmaya başladı. Kovid-19 risk değerlendirme haritasına göre yüksek riskli bölgelerden biri olan yoğunluk dikkatlerden kaçmadı.

Şehir içerisinde ise ekipler ise denetimlerini aralıksız sürdürdü. Polis ekipleri, araç megafonlarından vatandaşlara maske ve sosyal mesafe uyarısı yapıldı. Kırklareli'nde ise yaya yoğunluğu görüldü. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, denetimlerini sıklaştırdı. Tekirdağ'da ise vatandaşlar, kontrollü normalleşme süreciyle beraber sokağa çıkmaya başladı. Vatandaşlar, özellikle sahil şeridinde yürüyüş yaparak stres attı.

İç Anadolu’da Son Durum

Kayseri, Nevşehir, Niğde, Sivas, Yozgat, Kırıkkale ve Kırşehir'de, sokağa çıkma kısıtlamasının olmadığı ilk cumartesi, cadde ve meydanlarda oldukça yoğun bir hareketlilik yaşandı. Orta riskli bölgelerden biri olan Sivas'ta da vatandaşlar uzun bir aradan sonra cumartesi günü sokağa çıkmaya fırsat buldu.

İzmir’de Son Durum

Cumartesi günü sokağa çıkma kısıtlamasının İzmir’de de kaldırıldı. Yasak sonrasında ise sahil şeridi ve işlek caddelerde büyük bir hareketlilik görüldü. Sağlık Bakanlığının paylaştığı Yüksek riskli bölgelerden biri olan İzmir'de hava sıcaklığının 20 dereceye ulaşmasıyla beraber pek çok kişi park ve bahçelere akın etti. Şehirde özellikle restoran ve kafelerde yoğunluk yaşandı. Türkiye’de korona virüs sonrası Cumartesi günü böyle yaşandı.