Çok kuvvetli geliyor teyakkuza geçildi! 12 ilde gök gürültülü şiddetli sağanak yağış ve SEL alarmı verildi

Türkiye'de uzun süredir etkisini sürdüren sıcak havaya yağış arası geliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü 12 il için sarı alarm verdi. Gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yaptı.
Çok kuvvetli geliyor teyakkuza geçildi! 12 ilde gök gürültülü şiddetli sağanak yağış ve SEL alarmı verildi

Çok kuvvetli geliyor teyakkuza geçildi! 12 ilde gök gürültülü şiddetli sağanak yağış ve SEL alarmı verildi - Türkiye'de yurt genelinde süren bahar havası için Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika açıklaması yaptı. Güzel havalara yağış arası geliyor. 12 ilde şiddetli sağanak yağış bekleniyor...

Ülke genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın batısı, Kıyı Ege, Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bursa, Manisa, Kırıkkale, Yozgat, Sivas, Tokat, Giresun ve Rize çevreleri ile Ankara'nın güney kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Anadolu'nun doğusunun yükseklerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

GÖK GÜRÜLTÜLÜ ŞİDDETLİ SAĞANAK YAĞIŞ BEKLENEN, SEL UYARISI YAPILAN İLLER HANGİLERİ?

Yağışların, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Batman, Muş, Bitlis, Siirt, Şırnak, Ağrı ve Hakkari çevreleri ile Diyarbakır'ın kuzeydoğusu, Mardin'in doğusu ve Van'ın güneyinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riski bulunmaktadır. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı batı ve güneydoğu kesimlerde 2 ila 6 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

5-gunlu-tahmin.jpg

Söz konusu illerde hem yerel yönetimlerin hem de vatandaşların dikkatli olmaları istenirken özellikle de ani su ve sel baskınlarına karşı dere yataklarına yakın yerlerde oturan kişilerin tedbir almaları uyarısı yapıldı.