Cirit Sahası Uşak Belediyesi ile Yeni Çehresine Kavuşuyor

Ulusal müsabakalara ev sahipliği yapabilecek standartlardaki yeni cirit sahasında Uşak Belediyesi tarafından yapılan çevre düzenlemelerinde sona yaklaşıldı.
Cirit Sahası Uşak Belediyesi ile Yeni Çehresine Kavuşuyor

Uşak’a kazandırılan 2 bin kişilik tribüne, at barınaklarına ve çeşitli olanaklara sahip yeni cirit sahası modern bir çehreye kavuşuyor. Ata sporuna önemli destekler sağlayan ve bu alandaki gelişimin mimarı Uşak Belediyesi, yeni sahanın çevre düzenlemelerini tamamlamak üzere geri sayıma başladı.

Yaklaşık 4 bin metrekarelik bir alan üzerinde yapılan çalışmalarla birlikte artık Uşak ulusal müsabakalara ev sahipliği yapabilecek bir komplekse sahip olacak. Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın önderliğinde, desteklerle ve yapılan yatırımlarla her geçen gün gelişimi sürdürülen ve kentte bir marka haline getirilen ata sporu Ciritte, seyirciler hak ettiği ortamda maçları izleyebilecek.

Başkan Cahan: Ciritte, Türkiye’ye Uşak’ın mührünü vuracağız

Yapılan çevre düzenlemelerini incelemek üzere alana giden Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, burada yaptığı açıklamada Uşak’ın ciritte öncü bir olduğunu vurguladı. Uşak’ın ciridin başkenti olduğunu kaydeden Başkan Nurullah Cahan, “Türkiye’ye örnek bir cirit sahası yapıldı. Ben başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ve bunun yanında Gençlik ve Spor Bakanımıza çok teşekkür ediyorum. Böyle bir tesisi bizlere kazandırdılar. Belediye olarak biz de buranın çevre düzenlemesini yapıyoruz. İnşallah bir haftaya kadar burası her şeyiyle pırıl pırıl bir hale gelecek. Ciritçilerimizle el eleyiz, gönül gönüleyiz. Ata sporumuz ciritte, sahamızla, takımlarımızın başarısıyla Uşak’ın mührünü Türkiye’ye vuracağız.” dedi.

Uşak’ta erkeklerden oluşan otuza yakın cirit kulübünün yer aldığını söyleyen Cahan ayrıca Türkiye’deki ilk bayan cirit kulübünün de Uşak’ta yer aldığına işaret ederek, “Türkiye’de Uşak ile ciriti özdeşleştireceğiz ve başkentin Uşak olduğunu göstereceğiz. Erkeklerde olduğu gibi bayanlarda da cirit kültürü kentimizde yaşatıyorlar. Uşak Belediyesi olarak gençlerimizi bu alanda yetiştiriyoruz. Gereken hassasiyete sahibiz ve kararlılıkla çalışmaya devam ediyoruz.” diye konuştu.

Taşavlı: Aldığımız sözler her zaman yerine getirildi, sıra bizde

Geleneksel Spor Dalları ve Atlı Cirit İl Temsilcisi İsa Taşavlı ise, şehrin güzel bir cirit sahasına kavuştuğunu ifade ederek güzel de bir çevre düzenlemesinin yapıldığın söyledi. Taşavlı, “Bütün ciritçi arkadaşlarımın adına Belediye Başkanımıza sonsu teşekkürlerimi sunuyorum. Belediye Başkanımız sayesinde ciridi daha iyi yerlere getirdik ve daha güzel noktalara çıkartmayı istiyoruz. Aldığımız sözler her zaman yerine getirildi. Destekler çok iyi boyutta. İnşallah bizler de verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz.” açıklamalarında bulundu.

Ege Yıldızı Bayan Atlı Takımının Başkanı Deniz Demirel, “Türkiye’deki ilk bayan atlı cirit takımının lisanslı binicileriyiz. Türkiye’ye kendimizi tanıtabilmeyi, örf ve adetlerimizi yerine getirebilmeyi ve özellikle geçmişin mirası ata sporumuzu tanıtmayı hedefliyoruz. Yapılan saha ve çevre düzenlemeleri nedeniyle teşekkürlerimizi sunuyoruz.” dedi.

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın sayesinde çok daha güzel bir ortama kavuştuklarını kaydeden Ege Yıldızı Bayan Atlı Takımının binicilerinden Pınar Demirel de, “Artık daha güzel bir ortamda ata binebileceğiz. Çok teşekkür ederiz.” değerlendirmesinde bulundu.