Cinsel Sorunlarınızı Pelvik Kasları Egzersizleriyle Yenin

Çoğu kişinin hayatının bir döneminde mutlaka yaşadığı cinsel sorunları, pelvik kasları (kegel) egzersizleriyle yenmek oldukça mümkündür.
Cinsel Sorunlarınızı Pelvik Kasları Egzersizleriyle Yenin

Kegel (Pelvik Kasları) Egzersizleri Nedir?

Kegel egzersizleri kadın erkek demeden herkesin yapması gereken egzersiz türlerinden biridir. Kegel egzersizleri, vajinal kasları ve pelvik taban kaslarını güçlendiren bir sağlık egzersizidir. Bu pelvik taban kaslarında zaman içerinde gevşeme olabilmektedir. Bu kaslarda gevşeme olduğu zaman ise kadın genital iç organlarında da sarkmalar başlamaktadır. Burada da pelvik anatomisi bozulduğundan dolayı da kadınlarda idrar karcıma gibi problemler başlamaktadır. İşte bu durumda kegel egzersizleri büyük önem taşımaktadır.

Kegel Egzersizleri Nasıl yapılır?

Kegel egzersizleri en kolay yapılabilen egzersiz türlerinden biridir. Her yerde rahatlıkla ve kolaylıkla yapılabilmektedir. Kegel egzersizlerinin yapımı şu şekildedir;

  • İlk olarak kegel egzersizine başlamadan önce mesanenizi boşaltmanız gereklidir.
  • Pelvik taban kaslarınızı 3-5 saniye kasın, bu sırada bacak veya karın kaslarını kasmayın, gevşek bırakın.
  • Pelvik taban kaslarını 3-5 saniye kasılı tuttuktan sonra 3-5 saniye gevşek bırakın.
  • Bu egzersiz hareketlerini art arda 10 defa, günde sabah, öğle ve akşam olmak üzere 3 kere yapın.
  • Zamanla kasıp gevşeme süresini 10 saniyeye yükseltin.
  • Tekrar sayısını da zamanla 30-40 defaya artırın.

Cinsel Problemler İçin Kegel Egzersizleri

Kegel egzersizleri sadece idrar kaçırma problemleri için değil çeşitli cinsel sorunlar için de büyük fayda sağlamaktadır. Çünkü kegel egzersizleri pelvik kaslarını güçlendirmektedir. Bu da yine kadın ve erkek fark etmeksizin cinsel hayata büyük oranda etki etmektedir. Kegel egzersizleri kadınlarda vajinayı daralttığından ve pelvik bölgede kan akımını hızlandırdığından dolayı cinsel ilişki sırasında daha çok zevk almasını sağlamaktadır. Erkeklerde ise yine aynı şekilde cinsel ilişki sırasında zevk çok zevk almasını ve cinsel fonksiyon bozukluklarını azaltarak; boşalmanın gecikmesini, ereksiyonu kolaylaştırmasını ve daha sert ereksiyon halinde olmasını sağlamaktadır. Ayrıca yapılan araştırmalara göre de kegel egzersizleri, erkeklerin %50-60’ında erken boşalma ve ereksiyon problemlerinde düzelme olduğu kanıtlanmıştır. Bu egzersizleri düzenli bir şekilde yaptığınız takdirde 1-1,5 ay sonra etkisi görülmektedir.