Cahan geldi Mehmet Akif Ersoy Mahallesinin kaderi değişti

Uşak'ın neredeyse her mahallesinde belediyenin farklı birimlerine ait ekipler tarafından çalışmalar yürütülüyor. Yürütülen çalışmaları, halkın gözünden yeni Uşak'ı ve vatandaşların taleplerini dinledik. İşte Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nin kaderini değiştiren çalışmalara, halkın bakışı...
Cahan  geldi Mehmet Akif Ersoy Mahallesinin kaderi değişti

Uşak’ın doğusunda yer alan Mehmet Akif Ersoy Mahallesi, yaklaşık 13 bin nüfusu ve 9 bin seçmeni ile Uşak’ın orta büyüklükte bir mahallesidir.

Bu mahallemiz yıllardır, çamurlu sokakları, çocuklarının olmayan oyun parkları ile ve mahalleyi bıçak gibi kesen yüksek gerilim hattı nedeni ile gündeme hep olumsuzluklarla geldi.

Mehmet Akif Ersoy Mahallesi sakinlerinin çilesi 2014 yılı yerel seçimleri ile sona erdi. Uşak Belediye Başkanı seçilen Av. Nurullah Cahan, yıllardır çığlıkları duyulmayan Mehmet Akif Ersoy Mahallesi sakinlerinin sesine kulak verdi.

Cahan, yolları ve diğer alt yapı hizmetlerini tamamlayarak işe başladı. Bir anda modern sokaklar, çocuklar için oyun parkları Mehmet Akif Ersoy Mahallesini süslemeye başladı.

Nurullah Başkan, asıl meseleyi kökünden çözmeye kararlıydı. Yıllardır tozun toprağın içerisinde kurulan Cuma Pazarı’nı modern ve hijyenik bir yapıya kavuşturmak için kolları sıvadı.

Ancak burada en büyük sıkıntı, pazar yerinin ve mahallenin üzerindeki yüksek gerilim hattından kaynaklanıyordu. Derhal elektrik şirketi ve Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı ile temasa geçen Cahan, dönemin Bakan Yardımcısı Uşaklı Murat Mercan’ın desteği ile yüksek gerilim hattını kaldırmayı başardı. Ondan sonra da ilk iş olarak modern kapalı bir Pazar yeri yaptı.


Fotoğraf: Yüksek Gerilim Hatları Kaldırılırken

Yıllar önce çöplük olan pazaryeri hakkında Pazar esnafından Sedat Kaya ve Mustafa Özdemir, pazar yerinin eskiden çöplük olduğunu, sonra çamur ve yağmur içerisinde pazarcılık yaptıklarını, tam üzerlerinden geçen yüksek gerilim hattı altında ölümle burun buruna geldiklerini anlattılar. Pazar esnafı, bugün Nurullah Cahan sayesinde modern, hijyenik bir pazar yerine kavuştuklarını belirtti. Teşekkür ederek mahallerinde de tüm belediyecilik hizmetlerinden faydalandıklarını dile getirdiler.


Fotoğraf: Üzeri kapatılan Cuma Pazarı'nda bir iftar

“Yıllarca uğraş verdim, sonunda mevcut belediyemiz kulak verdi”

Pazarlarda 31 yıldır zeytincilik yapan mahallenin 15 yıllık muhtarı Baki Gencer, “Pazaryerimizden çok memnunuz. Eskiden burası çöplüktü. Güzel bir Pazar yeri olması için muhtar olarak yıllarca uğraş verdim. Sonunda belediyemiz sesimize kulak verdi. Çok teşekkür ediyorum” diyerek duygularını dile getirdi.


Fotoğraf: Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Muhtarı Baki Gencer

Belediye hizmetleri hakkında görüştüğümüz Mehmet Akif Ersoy Mahallesi sakinleri, Cahan döneminde aldıkları hizmetlerden çok memnun olduklarını belirterek, mahallerinde büyük bir değişim ve dönüşüm yaşandığını, kapalı Pazar yerinin özellikle kuzey kısmında esinti fazla olduğu için kışın zorluk çektiklerini, açık kısımların kapanmasını ve mahallelerine de bir mahalle konağı yapılmasını talep ettiler.