Bugün dışarıya çıkma planı olan hemen iptal etsin! 19 Mayıs Pazar 06.00’ye kadar acil alarm verildi

Dışarı çıkma planı olanlara kötü haber bu sabah saatlerinde geldi. aktarılan son habere göre 19 Mayıs Pazar 06.00'ye kadar resmen acil alarm verildi. İşte dışarıya çıkacak ve dışarıda planı olan herkesi ilgilendiren haberin detayları..
Bugün dışarıya çıkma planı olan hemen iptal etsin! 19 Mayıs Pazar 06.00’ye kadar acil alarm verildi

Meteoroloji, sabah erken saatlerinde yaptığı açıklamasında ülkemizin genel hava durumu hakkında bilgi verdi. Uyarılarını da peş peşe sıralayan MGM, sıcaklık ve rüzgar durumu hakkında bilgi vermeyi de ihmal etmezken, özellikle bazı illerimizde toz taşınımı olabileceğini belirtti.

Dışarıya çıkacak olanların dikkat etmesi gerektiği ifade edilirken bugünün hava durumuna ilişkin yapılan açıklamada, “Ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Toroslar mevkii, İç Anadolu’nun doğusu, Karadeniz'in iç kesimleri, Güney Doğu Anadolu'nun batısı ile Konya, Kahramanmaraş, Malatya ve Hakkari çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Marmara'nın güneyi, Ege ve Batı Akdeniz ile İç Anadolu'nun güneyinde toz taşınımı bekleniyor” denildi.

UYARILAR PEŞ PEŞE GELDİ

Uyarıların peş peşe geldiği ifade edilirken vatandaşların genel olarak toz taşınımı konusunda dikkatli olması gerektiği belirtildi. Yapılan açıklamada Marmara'nın güneyi, Ege ve Batı Akdeniz ile İç Anadolu'nun güneyinde toz taşınımı beklendiğinden; görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğinin altı çizildi.

Diğer yandan Van ve Hakkari’nin yüksek kesimlerinde mevcut kar yağışının üzerine yeni yağışların olabileceği tahmin edildiği için vatandaşların heyelan düşmesi durumuna karşı hazırlıklı olması gerektiği açıklandı.

HAVA SICAKLIĞI ARTACAK MI?

Geçtiğimiz hafta içerisinde sert bir şekilde düşen sıcaklıklar beraberinde sağanak yağışı da getirmişti. Vatandaşlar havanın ısınıp ısınmayacağını merak ederken, hava sıcaklıklarının yurdun iç ve batı kesimlerinde 1 ila 3 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağının tahmin edildiği açıklandı. Rüzgar için yapılan açıklamada da genel olarak kuzeyli yönlerden ara sıra orta kuvvette esebileceği belirtildi.