Bugün dışarıya çıkacak herkes dikkat etsin! Saat 10.00 - 20.00 arası için ACİL UYARI geldi aman dikkat

Güncel olarak her gün sabah ve akşam saatlerinde açıklama yapan Meteoroloji, 26 Mart güncel hava durum tahminlerine ilişkin il il duyurusunu yaptı. Yapılan açıklamada yağışların etkili olacağı bölgeler sıralanırken, çığ tehlikesine karşı uyarı yapıldı.
Bugün dışarıya çıkacak herkes dikkat etsin! Saat 10.00 - 20.00 arası için ACİL UYARI geldi aman dikkat

Dışarıya çıkacak ve bugün dışarıda planı olanları ilgilendiren önemli bir haber geldi. Aktarılan son habere göre Meteoroloji bugünkü yağışların özellikle Doğu Anadolu’nun güneydoğusu, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ve çok sayıda ilde sel, su basması ve yıldırım ile küçük çaplı dolu yağışının görülebileceğini belirtti.

YAĞIŞ ALACAK YERLER

Meteoroloji, bugünün güncel hava durumuna ilişkin yaptığı açıklamasında ülke genelinde havanın çok bulutlu ve parçalı olduğunu belirtti. Bunun yanı sıra Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güneyi, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Sivas, Sinop, Bartın, Kastamonu çevreleri ile gece saatlerinden itibaren Marmara'nın batısı, İstanbul, Bursa, Yalova, Bilecik, Kütahya, Eskişehir, Afyonkarahisar ve Muğla çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin edildiği belirtildi.

ekran-goruntusu-2024-03-26-084247-min.png

TOZ TAŞINIMI GÖRÜLECEK

Özellikle yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; Doğu Karadeniz'in kıyı kesimleri, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Bingöl ve Muş çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olmasının beklendiğinin altı çizildi. Bu sabah ve gece saatlerinde Marmara ve İç Ege ile İç Anadolu’nun kuzeybatısında yer yer pus ve sis, doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı beklendiği için vatandaşların dikkatli olması gerektiği konusunda uyarı yapıldı. Bunun yanı sıra Marmara ve Ege’de toz taşınımı bekleniyor.

Meteoroloji'nin güncel tahminlerine ek olarak Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda kar örtüsü bulunduğu için çığ düşmesinin olabileceği belirtildi. Vatandaşların bu konuda özellikle dikkatli olması istendi.