Bu sefer ÇOK ŞİDDETLİ geliyor! İstanbul ve 7 ilde AFAD afet alarmı verdi acil uyarı sistemi devrede

AFAD beklenen tarihi ve saati verdi! Son dönemin en şiddetlisi geliyor herkes acil tedbir alsın AFAD ekipleri teyakkuza geçti...
Bu sefer ÇOK ŞİDDETLİ geliyor! İstanbul ve 7 ilde AFAD afet alarmı verdi acil uyarı sistemi devrede

Bu sefer ÇOK ŞİDDETLİ geliyor! İstanbul ve 7 ilde AFAD afet alarmı verdi acil uyarı sistemi devrede - Türkiye doğal afetlerle mücadele etmeye devam ederken konu hakkında yeni bir son dakika uyarısı daha yapıldı.

T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan son dakika açıklaması ile vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları istenirken ayrıca uyarı yapılan illerde yerel yönetimlerin de yaşanabilecek olumsuzlara karşı tedbir almalarını istedi. Belirlenen illerde yaşayan milyonlarca kişinin cep telefonlarına AFAD acil durum sistemini devreye alarak uyarı mesajları gönderdi.

SEL UYARISI YAPILAN İLLER HANGİLERİ, HANGİ BÖLGELERDE GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞŞI VE FIRTINA BEKLENİYOR?

Kuzeybatı Kesimlerde Kuvvetli Rüzgar ve Fırtınaya Dikkat!

Başlama-Bitiş Zamanı 18.01.2024 20:00 - 19.01.2024 09:00

Genel Durum Yapılan son değerlendirmelere göre; rüzgarın, yarın (Perşembe) akşam saatleri ile Cuma (19.01.2024) günü sabah saatleri arasında Marmara'nın batısı ile Kuzey Ege kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer hamleli fırtına (50-80 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

tahmin.jpg

Antalya'nın Doğusunda Kuvvetli Yağış Bekleniyor!

Beklenen Hadise Gökgürültülü Sağanak Yağış

Beklendiği Yer Son değerlendirmelere göre; 19.01.2024 Cuma günü sabah saatlerinden itibaren Antalya'nın doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli ve çok kuvvetli (21-75 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

uyari-3.jpg

Balıkesir'in Batı İlçelerinde Kuvvetli Yağış Bekleniyor! Beklenen Hadise Gökgürültülü Sağanak Yağış Beklendiği Yer Son değerlendirmelere göre; Balıkesir'in batı ilçelerine bu akşam saatlerinden itibaren etkisini arttırması beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Havran ve Burhaniye'de kuvvetli, Edremit'te çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg/m2) olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

uyari-2.jpg

İstanbul'da Yerel Kuvvetli Gök Gürültülü Sağanak Yağış Bekleniyor! Beklenen Hadise Gökgürültülü Sağanak Yağış Beklendiği Yer Son değerlendirmelere göre; 19.01.2024 Cuma günü sabah saatlerinden itibaren İstanbul'da yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

uyari-1.jpg

Denizlerimizde (Kuzey Ege) Fırtına Bekleniyor! Beklenen Hadise Fırtına Beklendiği Yer Kuzey Ege'de rüzgarın yarın (18.01.2024) akşam saatlerinden itibaren güney ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın Cuma (19.01.2024) sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

AFAD tarafından yapılan açıklamada belirlenen illerde yaşayan kişilerin tedbirli olmaları istenirken zorunlu olmadıkça dışarı çıkılmaması, dere yataklarına yakın yerlerde oturan kişilerin ise bodrum katlarında oturmaları durumunda tedbirli olmaları istendi.