Bu sefer çok erken oldu! Yarından itibaren 14 Haziran Cuma 16.00’ya kadar sokağa çıkma yasağı duyurusu

Türkiye geçtiğimiz hafta içi bunaltıcı sıcaklıklar mücadele etmiş, pek çok il valiliğinden de 65 yaş üstü, 18 yaş altı ile kronik rahatsızlığı olanların dışarıya çıkmaması gerektiği belirtilmişti. Sıcaklıklar mevsim normallerine dönmüşken yeni uyarı geldi
Bu sefer çok erken oldu! Yarından itibaren 14 Haziran Cuma 16.00’ya kadar sokağa çıkma yasağı duyurusu

Meteoroloji uyarı yayımlandı! Aktarılan son habere göre Ankara genelinde sıcaklıkların çok ani bir şekilde yükseleceği belirtildi. Vatandaşların yaşanabilecek durumlara karşı tedbirli olması gerektiği açıklanırken, sıcaklıkların 12 derece kadar artacağı açıklandı.

11.00 – 16.00 ARASINA DİKKAT

Yüksek seyreden hava sıcaklıkları sebebi ile 65 yaş üstü, kronik rahatsızlığı olanların ve çocukların 11.00 – 16.00 arasında sokağa çıkmaması ve açık alanda bulunmaması gerektiği ifade edildi. Sıcaklıkların hafta sonu gelecek olan yağışlarla birlikte mevsim normallerine döneceği açıklandı.

ANKARA VALİLİĞİ UYARDI

Konuya ilişkin Ankara Valiliği şu açıklamayı yaptı:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezinden alınan son verilere göre; 11.06.2024 Salı gününden itibaren hava sıcaklıklarının batı kesimlerden başlayarak daha da artacağı; Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri Ankara genelinde mevsim normallerinin 8 – 12 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Hafta sonu yağışla birlikte sıcaklıkların Ankara genelinde azalarak mevsim normalleri civarına inmesi bekleniyor. Önümüzdeki günlerde Ankara’da beklenen en yüksek sıcaklıklar: 34 – 36 dereceler civarında seyredecektir.

Yüksek seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle, kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılarımız ve çocuklarımız başta olmak üzere vatandaşlarımızın günün en sıcak saatleri olan 11 – 16 saatleri arasında açık alanda bulunmamaları hususunda dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Kamuoyunun bilgisine sunulur”

SICAKLIKLARIN ARTACAĞI İLLERİN LİSTESİ

Meteoroloji de bugün resmi web sitesi üzerinden yaptığı açıklamasında sıcaklıkların hızlı bir şekilde artış göstereceğini belirtirken, özellikle sahil bölgesinin sıcaklıklardan daha fazla etkilenebileceğini belirtmişti. Sıcaklıkların hızla artış göstereceği illeri açıklayan MGM tahmin aralıklarını illere göre şu şekilde sıraladı:

  • Ankara :34-36
  • İstanbul:32-34
  • İzmir :37-40
  • Kayseri :31-35
  • Aydın:42-45
  • Balıkesir :39-42
  • Bursa:37-39

Belirtilen illerde olan vatandaşların yaşanabilecek olumsuzluklara karşı sokağa çıkarken Meteoroloji’nin belirttiği saatlere dikkat etmesi gerektiği belirtildi.