Bu kıraathanenin müşterileri saat başlarında çay içebiliyor

İlyaslı Köyü Merkez Kıraathanesinde çay servisi sadece saat başlarında yapılıyor ve yirmi dakika sürüyor. Bu sürede çay içemeyen ve bir daha çay isteyen müşteriler 40 dakika beklemek zorunda kalıyor. Köylüler de bu uygulamadan oldukça memnun görünüyor.
Bu kıraathanenin müşterileri saat başlarında çay içebiliyor

SALİH KILINÇ/ Uşak merkez ilçeye bağlı ve 23 kilometre uzaklıktaki İlyaslı Köyünde bulunan merkez Kıraathanesi’nde çay servisi sadece saat başlarında yapılıyor ve 20 dakika sürüyor. İşletmeci Adem Çakın(27), iki yıl önce Uşak Tekstil OSB’de işçi olarak çalışırken kıraathanenin işletmeciliğini devralmış.

Çakın bu uygulamanın kendisinden öncede var olduğunu ve kendisinin de devam ettirdiğini söylüyor. Nedeni de şöyle açıklıyor: “Bu uygulamanın amacı köylümüze her daim taze çay içirmektir. Çayımızı saat başında servis ediyoruz. Servis yaklaşık 20 dakika sürüyor. Sonra çay zaten bitmiş oluyor. Yeniden demlik tutuyoruz ve saat başına kadar demletip tekrar taze taze servis yapıyoruz.”

Adem Usta İlyaslı köyüne gelenleri de taze çay istiyorlarsa saat başında kıraathanesine gelmeleri konusunda uyardı.

İlyaslı Köyü sakinleri de bu uygulamadan son derece memnun olduklarını dile getirdiler.

İlyaslı Köyü doğal güzellikleri ile büyülüyor

Köyün genç muhtarı Ramazan Temel (28) köyünün doğal güzellikleri ve temiz havası ile görmeye değer bir belde olduğunu belirterek Uşaklıları köylerine davet etti.

Temel, “Daha önce belediye olan köyümüz, düzgün yolları, temiz sokakları ve sıcakkanlı insanları ile gelen misafiri her zaman bağrına basmaktadır. Ayrıca gördüğünüz gibi köyümüz İtecek Tepesi eteğinde çevresi dağlarla çevrilmiş bir düzlüktedir. Köyümüzün suyunu ve bu sudan yapılan çayını içmeye doyamazsınız. Ayrıca “Oluk” dediğimiz mevkide bir su şelalesi var ki seyrine doyulmaz. Tam bir doğa harikasıdır. Başata Uşaklı hemşerilerimiz olmak üzere herkesi bu güzellikleri görmesi için köyümüze davet ediyoruz” dedi.