Bir Psikologdan Hayatınızı 7 Günde Değiştirecek 6 Önemli Kural

Hayatınıza yön veren ve size ışık tutan psikologlar 7 günde hayatınızı değiştirecek 6 önemli kural sunuyor. Bu kurallara uyarak mutluluğun sırrını elde edebilirsiniz.
Bir Psikologdan Hayatınızı 7 Günde Değiştirecek 6 Önemli Kural

Uzman psikologlar hayatından memnun olmayan kişilerin yaşadıkları olaylara farklı bakış açısı ile bakarak kendi özelliklerini değiştirmesini sağlıyor. Ünlü psikolog Mikhail Labkovskiy hayatı değiştirmenizi sağlayan bir psikologdur. Bu psikolog ‘’I want and I will: Accepting yourself, loving life, and becoming happy’’ isimli kitabı ile pek çok kişiye yol göstermiştir. Aynı zamanda Yulia adlı bir kadın ünlü psikoloğun hayat ile ilgili değişimler yaparak Bright Side ile paylaştı. Bizler de ünlü psikolog Yulia’nın deneyimlerini sizlere sunuyoruz.

1. Kural Yapmak İstemediğiniz Şeyleri Yapmayın!

Yulia bu deneyimi ile sizlerin istemediği hiçbir şeyi yapmamanız gerektiğini belirtiyor. Bunun için öncelikle ‘’Hayır’’ demeyi öğrenmelisiniz. İstemediğiniz bir şeyi yapmak istemiyorsanız karşı tarafa hayır diyerek reddetmesini bilmelisiniz. Bu kural hayatınız değiştirecek ve olumlu yönde sizlerin daha da mutlu olmasını sağlayacaktır.

2. İstediğinizi Yapın!

Yulia bu kural da kişinin istediği şeyleri yapması gerektiğini vurguluyor. Örneğin; yurt dışına mı çıkmak istiyorsunuz. O halde istediğinizi yapmak için çalışın, para biriktirin ve istediğiniz ülkeye seyahat edin. Kendiniz için bir şeyler olmak oldukça güzel bir duygudur. Gerçek dünyada tek olmadığınızı ve sorumluluklarınızın olmasını da hesaba katmalısınız.

3. Bir Şeyden Memnun Değilseniz Bunu Hemen Söyleyin!

Hayatınızda bir şeylerden memnun değilseniz bunu dile getirmeniz gerekir. Çünkü istemediğiniz bir şeyleri yapmamak sizleri özgürleştirir. Memnun olmadığınız durumları söyleminiz gerekir.

4. Fikriniz Sorulmadıkça Konuşmamalısınız!

Bazen birileri size nasihat verebilir veya bir şeyler danışabilir. Bu durumda size fikriniz sorulur ise cevap verin. İnsanlar nasihat almayı sevmez, dinlenmeyi sever. Dolayısı ile birini dinlerken fikrinizi istemedikçe paylaşmayınız.

5. Sorulara Basit Yanıtlar Verin!

Kadılar sohbet etmeyi çok sever fakat bu durum erkekler için tam tersidir. Eğer bir erkek arkadaşınız var ise kısa yanıtlar vermelisiniz. Bu kural en çok erkekleri kapsıyor. Kadınlar kendi içlerinde derin sohbete girebilir. Fakat bir erkekle konuşuyorsanız sorulara kısa ve basit yanıtlar verin.

6. İlişkide Problemleri Tartışırken Kendi Duygularınızı İfade Edin!

Karşı tarafın duygularını incitmemek için kullanacağınız cümleye dikkat etmelisiniz. Örneğin; ‘’güvenilir biri değilsin’’ demek yerine ‘’seni tanıdığımı zannediyordum’’ denilebilir.

7. Her Soruya Yanıt vermeyin!

Bazen sessizlikte bir cevaptır. Sizi yoran ve sıkan kişilerin sorularına cevap vermek gibi zorunluluğunuz olmadığını unutmayın.