Bir İlde Tam Kapanma Kararı

Corona virüsü vaka sayılarındaki artış devam ederken bazı illerde serbestlik başlamıştı. Bu illerden birine tam kapanma kararı verildi.
Bir İlde Tam Kapanma Kararı

Tam kapanma kararı alınan illerden biri olarak normalleşme adımları sırasında sokağa çıkma yasağı uygulanan Aksaray’da yarın tam kapanma yaşanacak. Market, bakkal ve kasap gibi istisnalar da dahil olmak üzere her yer kapalı kalacak. Bir yandan normalleşme adımları sürerken diğer yandan da vaka sayılarının arttığı illerde kapanma kararları alınıyor.

Bakan Fahrettin Koca’nın yüksek riskli illerin riskleri düşürmek için daha tedbirli olması gerektiğini söyledi. Haftalık verileri açıklayan ve birçok ilde yükseliş yaşanan vakalarda Istanbul öne çıktı. 89 binden 112 bine yaklaşan bu vakalar Ankara ve İzmir’de de artış gösterdi. En yüksek artış ie 262 binden 348 bine yükselen Samsun’da görüldü.

Birçok İl Kapanıyor

Aksaray gibi Tokat’In Erbaa ilçesin giriş çıkışlar da kapatıldı. İlçe ve il Hıfzıssıha kurulları tarafından alınan kararlarda birçok belde ve köy tam kapanıyor. Fatih Sultan Mehmet Mahallesi, Ertuğrul Gazi Mahallesi, Tepekışla Köyü, Karayaka Belediyesi ve Alacaba Mahallesi, Tanoba Mahallesi de karantina nedeniyle kapatılarak giriş çıkışlar durdurulacak. Bazı şehirlerde ise vatandaşların gönüllü karantina çağrısına uyum sağladığı görüldü.

Vaka sayılarının arttığı Samsun’u Sinop, Ordu ve Amasya takip etti. Bazı köyler kendi kapama kararlarını kendilerin uygulamaya geçerken bazı illerde ise çok az da olsa düşüş gözlendi. Birçok kişinin tercih ettiği sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle gönüllü olarak evde kalması bireysel önlemleri özel kılarken bazı illerde ise yükselişin ciddi ölçüye ulaşması sıkıntılı durumlara neden oldu.

Osmaniye’de Vakalar Arttı

Osmaniye’de 5 pozitif vaka tespit edilen Dereli köyünde de karantina kararı alındı. Mahmut Sekni   apartmanında bulaşın önlenmesi için karantina kararı alındı. Sokağa çıkma kısıtlaması devam ederken Aksaray’da tüm istisnalar kaldırılarak tam kapanma uygulandı.

İstanbul’da ise kırmızı alarm verildi. Bakan Fahrettin Koca’nın uyarılarını dinlemeyen vatandaşlar araçlarıyla yola çıkarak yoğun bir trafiğe neden oldu. Cafeler ve restoranlar yoğun bir kalabalık içinde olduğundan birçok yerde uyarılar arttırıldı.