Bayramda planı olanlara KÖTÜ HABER planlarınızı iptal edin bugünden itibaren..

9 günlük bayram tatili cuma akşamı resmi olarak başladı. Bayram için pek çok kişi plan yaparak yollara çıktı. Ancak bayramda planı olanlara kötü haber verildi. Bugünden itibaren başlayacağı açıklandı. İşte aktarılan son haberin detayları..
Bayramda planı olanlara KÖTÜ HABER planlarınızı iptal edin bugünden itibaren..

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, sabah erken saatlerde yurdun tamamı için güncel hava durum tahminlerini il il açıkladı. Yapılan açıklamada sağanak yağışın yeniden etkisini göstereceğini ve sıcaklıkların düşeceğini belirtti. Dışarıya planı olanları yakından ilgilendiren güncel hava durum tahminlerine ilişkin detaylar şu şekilde..

UYARILARIN ARDI ARKASI KESİLMEDİ

MGM, güncel olarak yayımlamaya devam ettiği hava durumuna ilişkin şunları söyledi:

“Ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, İç Ege'nin doğusu, Doğu Akdeniz ve Antalya'nın iç kesimleri, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, (Artvin hariç) Orta ve Doğu Karadeniz, (Iğdır, Ardahan dışında) Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği, yağışların İç Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu'nun doğusundaki yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. Yağışların Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda yerel kuvvetli olması bekleniyor”

ekran-goruntusu-2024-04-08-092831-min.png

YAĞIŞ, ÇIĞ VE RÜZGAR UYARISI GELDİ

Güncel açıklamalara ek olarak kuvvetli yağı, çığ ve rüzgar için vatandaşları uyaran MGM, yağışların özellikle Mardin, Batman ve Siirt çevrelerinde etkili olacağını belirtti. Bunun yanı sıra Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ düşme tehlikesinin olabileceği açıklandı.

Kuvvetli rüzgarın da genel olarak Marmara’nın güneyi, Efe’de kuzey ve kuzeydoğudan görülebileceğini açıklayan MGM, vatandaşların tedbirli olması gerektiği aktardı.

HAVA SICAKLIĞI VE RÜZGARDA SON DURUM

Güncel hava durumuna ilişkin hava sıcaklığı ve rüzgar bilgisini açıklayan MGM, sıcaklıklarda genel olarka önemli bir değişiklik olmayacağını, yurt genelinde sıcaklıkların mevsim normalleri civarında seyredeceğini belirtti. Bunun yanı sıra rüzgarın genel olarak kuzey ve kuzeydoğudan yurdun doğusunda ara sıra orta kuvvetten esebileceği belirtildi.