Bayram sonrası için son dakika açıklandı! Cumartesi gününden itibaren başlıyor

Sabah erken saatlerde güncel hava durumu için açıklamaya yapan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, güncel haritayı güncelledi. Buna göre cumartesi gününden itibaren hava durumunda önemli değişikliklerin olması bekleniyor.
Bayram sonrası için son dakika açıklandı! Cumartesi gününden itibaren başlıyor

Türkiye bahar ayına hızlı bir giriş yapmıştı. Ancak Meteoroloji’den kötü haber sabah saatlerinde geldi. MGM’nin aktardığı haberin detaylarına göre Cumartesi gününden itibaren yurdun bazı bölgelerinde kuvvetli sağanak yağışlar etkili olacak. İşte güncel hava durumuna ilişkin son detaylar..

CUMARTESİ GÜNÜNDEN İTİBAREN BAŞLIYOR

MGM son tahminleri resmi web sitesi üzerinden tek tek açıkladı. Buna göre yağışların cumartesi gününden itibaren etkili bir şekilde yeniden başlaması bekleniyor.

Bugünün hava durumuna ilişkin yapılan açıklamada ise, “Ülkemizin iç ve doğu kesimlerinin çok bulutlu, Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun güney ve doğusu, Güneydoğu Anadolu ile Samsun ve Ordu'nun iç kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara'nın doğusu ile Batı Karadeniz'in batısında pus ve yer yer sis bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riski bulunmaktadır” denildi.

UYARILAR PEŞ PEŞE GELDİ

Güncel hava durum tahminlerine ek olarak uyarılarını peş peşe sıralayan MGM, çığ tehlikesi ve kar erimesi uyarısının yanı sıra rüzgarın Marmara’nın güneybatısı ve Kuzey Ege’de kuzey yönlü bir esintinin olabileceği vatandaşların da yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirini alması gerektiği ifade edildi.

HAVA SICAKLIĞI NASIL OLACAK?

Hava sıcaklığının nasıl olacağını merak edenler için de MGM tarafından açıklama geldi. Meteoroloji, iç kesimlerde sıcaklıkların 2 – 4 derece artacağını, diğer yerlerde ise önemli bir değişiklik olmayacağını ifade etti. Rüzgarın ise genel olarak kuzey ve doğulu yönlerden hafif ve ara sırada orta kuvvette esebileceği belirtildi.