Bakan Uraloğlu yeni BAYRAM YASAĞI kararını açıkladı! 15 Nisan 05.00'e kadar tüm girişler YASAKLANDI

9 günlük Ramazan Bayramı tatili tüm hızı ile devam ederken yeni tedbir ve yasak kararları da peş peşe açıklanmaya devam ediyor. Yeni bayram yasağı kararı açıklandı 15 Nisan 05:00'e kadar tüm girişler yasaklandı...
Bakan Uraloğlu yeni BAYRAM YASAĞI kararını açıkladı! 15 Nisan 05.00'e kadar tüm girişler YASAKLANDI

Bakan Uraloğlu yeni BAYRAM YASAĞI kararını açıkladı! 15 Nisan 05.00'e kadar tüm girişler YASAKLANDI - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından alınan karar kapsamında Ramazan Bayramı tatili hafta sonu tatili ile birleştirilmiş arada kalan 1,5 gün idari izin kapsamına alınarak bayram tatili 9 güne uzatılmıştı.

Tatilin uzun olması nedeniyle Türkiye'de milyonlarca kişi farklı şehirlere doğru yola çıkarken yollarda da büyük bir trafik yoğunluğu yaşanmıştı. Kazaları önlemek amacıyla 81 ilde özellikle de geçiş noktalarında ciddi trafik önlemleri alınırken alınan tedbir kararlarına bir yenisi daha eklendi. İşte o kararlar...

İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ YENİ YASAK KARARI AÇIKLADI!

İstanbul'da da büyük bir bayram yoğunluğu yaşanırken mega şehirde Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama ile "D100 Karayolu, O-7 (Kuzey Marmara), O-3 (TEM) ve tüm bağlantı yollarına, TIR garajları, gümrük sahaları, limanlar, antrepolar vb. yerlerde bulunan ağır tonajlı ve yük taşıyan araçların çıkış yapmasına müsaade edilmeyecektir. 14 Nisan 2024 Pazar günü saat 05.00'den itibaren 15 Nisan 2024 Pazartesi günü saat 05.00'e kadar kamyon, tır, beton mikseri vb. ağır tonajlı araçların girişlerine izin verilmeyecektir." denilerek girişlere izin verilmeyeceği ifade edildi.

yasak-karari.jpg

ULAŞTIRMA BAKANI URALOĞLU BAKANLIK OLARAK KARAR ALINDIĞINI AÇIKLADI!

Memleketi Trabzon'a giden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu ise bayram tatili dönüşü nedeniyle trafik yoğunluğu oluşmasını bekledikleri için Emniyet Müdürlüğü ile ortak karar aldıklarını belirterek ağır taşıtların Pazar günü belirlenen güzergahlara girişlerine izin vermeyeceklerini ifade etti.

Hafta sonu Cumartesi ve Pazar günü geri dönüşlerin başlaması ile büyük bir trafik yoğunluğu yaşanması bekleniyor. Yoğunluk nedeniyle trafik polislerinin denetimleri de arttırılırken dönüş yolunda kazaların en aza indirilmesi amacıyla havadan da trafik denetimleri ve radarlarla hız denetimlerinin yapılacağı belirtildi.