Bahçeli duyurmuştu! Yeni Türkiye haritası ortaya çıktı işte yeni il olacak 19 ilçeler ve ilçe olacak 27 belde

Devlet Bahçeli mecliste yaptığı grup konuşmasında 100 il ve vurgusu ile 19 yeni ve 27 ilçe duyurusu yapmıştı. İşte yeni il olacak ilçeler ve ilçe olacak beldeler.
Bahçeli duyurmuştu! Yeni Türkiye haritası ortaya çıktı işte yeni il olacak 19 ilçeler ve ilçe olacak 27 belde

Bahçeli duyurmuştu! Yeni Türkiye haritası ortaya çıktı işte yeni il olacak 19 ilçeler ve ilçe olacak 27 belde - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) bugün seçim sonrası 28. yasama dönemindeki ilk grup toplantısını Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin konuşmasıyla TBMM’de gerçekleştirdi.

Cumhuriyet'in 100'ncü yılı 19 yeni il sinyali de veren Bahçeli, “Yeni yüzyılda, 100 il, 1000 ilçeden müteşekkil idari yapısıyla gücüne güç katmış bir Türkiye'yi inşa ve ihya etmemiz mümkündür” dedi. Haziran 2023 itibarıyla Türkiye’de 81 il, 973 ilçe, 32 bin 125 mahalle ve 18 bin 211 köy bulunuyor.

İL OLMASI BEKLENEN 19 İLÇE HANGİSİ, HANGİ İLÇELER İL OLACAK?

Türkiye'de son dönemde özellikle de yoğun göç alan pek çok ilçe nüfus yoğunluğu ile dikkat çekmişti. Küçük illeri geride bırakan ilçeler il olmak için mücadele verirken konumu ve ticari potansiyeli ile öne çıkan ilçelerde yer almıştı. 120 bin 69 nüfusuyla il olmayı bekleyen ilçeler arasında ilk sırada Midyat yer alıyor. 

117 bin 739 nüfusuyla Yüksekova il olması beklenen bir diğer il olarak öne çıkarken Yüksekova'nın da şansı oldukça yüksek görülüyor. Adıyaman'ın Kahta ilçesi 128 bin 961 nüfusuyla il olmayı bekleyen ilçeler arasındaki yerini korurken deprem sonrası Kahta'nın şansının daha da yükseldiği ifade ediliyor. 

167 bin 901 nüfusuyla il olmaya en yakın ilçeler arasında ilk sıralarda yer alan Edremit hem sahip olduğu konumu hem de turizm potansiyeli ile şansı yüksek olan ilçelar arasında gösteriliyor. Polatlı ise 128 bin 378 nüfusuyla dikkat çekerken şehir merkezine olan uzaklığı nedeni ile il yapılabilecek tüm özellikleri bünyesinde barındırıyor. 

Ergani, Kozan, Cizre, Elbistan, Konya Ereğli, Lüleburgaz, Bandırma, Fethiye, Nazilli, Akhisar, Erciş, Karadeniz Ereğli, Manavgat, İskenderun, Siverek, Çorlu, İnegöl, Alanya ve Tarsus gibi ilçeler de uzun yıllardır il olmak için yarış verirken Ordu'nun Fatsa ve Ünye ilçeleri de il olmaya aday ilçeler listesinde yer alıyor. İlçe olacak beldeler konusunda ise çalışmanın sürdüğü ve listenin ilerleyen günlerde açıklanacağı ifade ediliyor.