Azizler Köyünde başlayan ve dünyayı saran bir başarı öyküsü

Yaptığı başarılı hizmetlerle Uşak’ın ve Türkiye’nin gurur olan genç başhekim, dünyanın ayak basılmayan yerlerinde de insanlara hizmet ederek gittiği her yerde gönülleri fethetti.
Azizler Köyünde başlayan ve dünyayı saran bir başarı öyküsü

Aslen Denizlili olan Kalp ve Damar hastalıkları cerrahı Dr. Gökhan Kadir Saçkan (43)’ın başarı öyküsü 1997 yılında Sivaslı İlçesine bağlı Azizler köyünde başlar. Tıp Fakültesi’ni bitiren 27 yaşındaki genç doktorun ilk görev yeri burası olur. Bu küçük köyde işine olan tutkusu, insancıl yaklaşımı ve çevresi ile mükemmel yaklaşımı yöneticilerinin de dikkatini çeker.

Genç hekim 27 yaşına bastığı gün başarılı çalışmaları sayesinide Sivaslı İlçe Devlet Hastanesi Başhekimi olur. Sivaslı Devlet Hastanesi’nde de Saçkan’ın başhekim olması ile bir şeyler değişmeye başlar. Hastanenin gerek dış bahçesi gerekse içi çiçek bahçesine dönerken, genç başhekim, hastaların tedavisinde alışagelmiş yöntemlerin yanı sırta müzik gezi, terapi gibi o güne kadar Sivaslı halkına yabancı terimleri eklemiştir.

Hastane ve hastalar güne, Mozart, Chopin, Beethoven, Bach gibi ünlü bestecilerin senfoni müzikleri ile başlar oldu.  İlçe hastanesinde hasta tedavisinde klasik müzikle tedavi yöntemi, bir anda yerle ve ulusal basında büyük manşetlerle yer alınca, genç doktorun önlenemeyen yükselişi başladı.

Saçkan, 34 yaşında Uşak İl Sağlık Müdürü oldu. Genç doktor kısa bir süre bu görevde kaldıktan sonra:

Kocatepe Üniversitesi Acil Tıp AD.

*Pamukkale Un Kalp ve Damar Cerrahisi AD.

*Denizli 800 yataklı Devlet Hastanesi Bashekimi

*Mogadishu Recep Tayyip Erdogan Eğitim Arastırma Hastanesi

*Pakistan Pencap Saglıkta Dönüşüm programı cercevesinde yurtdısı görev

*Sudan Saglık Bakanlığı ve Nyala Eğitim Arastırma Hastanesi görevi

*Arnavutluk Turkiye Saglık Bakanlıgı yurtdısı görev

*Sehir Hastanesi Kurucu Bashekimi( Isparta)

Son olarak Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Başkanı oldu. Halen bu görevini sürdürmektedir.

Bu arda genç Dr. Gece gündüz özverili çalışırken, Kalp ve Damar hastalıkları cerrahı (Uzman) olmuş, Uşak’ta da evlenmiş ve bir kız babası olmuştur. (Bir çocuk ta şu anda yoldadır.)

Hastalarından şifa veren ele vefa teşekkürü

Son Günlerde Haber gündemlerinde doktorlara uygulanan hasta şiddeti  çokça yer almaktayken bir hastanın kendisini hayata bağlayan doktoruna sosyal medya hesabından yazdığı satırlar okuyanları duygulandırdı işte o yazı :

“Kalp Cerrahıma vefa ziyaretim... 

Şifa veren ele vefa maksadıyla Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Başkanımız Opr Dr Kadir Gökhan Saçkan ' a Allah cc razı olsun dedim. Geçirdiğim kalp krizi sonrası Açık Kalp Ameliyatımı gerçekleştiren ve ilgi alakası mütevazi kimliliğiyle beni yeniden hayata bağlayan doktorum... Allah senden ve yetiştirenlerden razı olsun...

 Ameliyat sonrası sağlığıma kavuştum. Yeni bir heyecanla hayata merhaba dedim. Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği, Tasavvuf müziği, Halk oyunları, tiyatro daha önce yapamadığım her alanda hayata tekrar tutunmanın mutluluğuyla büyük keyif alarak yapabilmenin mutluluğunu yasıyorum.

Sağlığıma kavuştuktan sonra en az 30 defa Solist ve Korist olarak konserlerim oldu... Bugünlerim için çok dua ettim... Şimdide beni sağlığımı kavuşturan doktoruma ziyaret ederek Subat ayındaki konserime davet ettim... 

Devletimizin imkanlarıyla sağlığıma kavuştum. Cumhurbaşkanımızın Projesi Şehir Hastanelerinin de (Isparta) Kurucu Bashekimi olan Opr Dr Kadir Gökhan Saçkan Hocam dan Allah cc razı olsun. Su anki görevi olan Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Baskanlığı görevinde de muvaffakiyetler dilerim. Bu hizmetlere Türkiye genelinde vesile olan Saglık Bakanlığı ve Bakanımız Dr Fahrettin Koca'ya ayrıca teşekkürlerimi sunarım... 

*Savaş Demiröz Emekli Mali Müşavir Koro Müzik  Sanatçısı*