Az ÖNCE duyuruldu! Sabah ve gece saatleri için DİKKATLİ OLUN uyarısı geldi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü az önce önemli bir açıklama yaptı. Güncel hava durumuna ilişkin son verileri açıklayan MGM, vatandaşların sabah ve gece saatleri için uyardı. Güncel hava durumu ve Türkiye'nin il il sıcaklık derecesine ilişkin detaylar..
Az ÖNCE duyuruldu! Sabah ve gece saatleri için DİKKATLİ OLUN uyarısı geldi

MGM, resmi web sitesi üzerinden güncel hava durum tahminlerini açıkladı. Yapılan açıklamada Marmara ve Batı Karadeniz’in iç kısımların yer yer pus hadisesinin beklediği aktarıldı. Bunun yanı sıra Marmara ve Ege’de yer yer toz taşınımı görülebileceği için vatandaşların dikkatli olması gerektiği açıklandı.

GÜNCEL HAVA DURUM TAHMİNLERİ GELDİ

Sabah erken saatlerde yapılan açıklamada ülkemizin genelinde yağış beklenmiyor. Bütün bölgelerin az bulutlu ve açık, öğle saatlerinden sonra İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun batısı ile Güneydoğu Anadolu'nun kuzeybatısının yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin edildiği belirtildi. Sabah ve gece saatlerinde Marmara ile Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer pus hadisesi beklendiği için Marmara ve Ege'de yer yer toz taşınımı görüleceği tahmin edildiğinin altı çizildi. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır. Bu sebeple bölgedeki vatandaşların dikkatli olması gerektiği açıklandı.

ekran-goruntusu-2024-04-01-104304-min.png

TOZ TAŞINIMI VE ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI GELDİ

Güncel hava durum tahminlerine ilişkin yapılan açıklamaya ek olarak toz taşınımı ve çığ tehlikesi için uyarı yapıldı. Yapılan açıklamalar şu şekilde:

TOZ TAŞINIMI UYARISI: Marmara ve Ege'de yer yer toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Açıklamanın devamında sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edileceği ifade edilirken, rüzgarın genel olarak güneyli yurdun iç ve doğu kesimlerinde kuzey yönden esebileceği aktarıldı.