Aydost THM Topluluğu Atatürk’ü Anma Konseri düzenledi

Uşak Aydost Türk Halk Müziği(THM) Topluğu, bu yıl 2. Kez. “Atatürk’ü Anma Konseri düzenledi.
Aydost THM Topluluğu Atatürk’ü Anma Konseri düzenledi

Atatürk Kültür Merkezi (AKM)’de düzenlenen konsere, Uşak halkı büyük ilgi gösterdi. Aydost THM kurucusu ve şefi Müzik Öğretmeni Ayhan Aydın, grubunun yoğun bir çalışma sürecinden geçerek konsere hazırlandığını belirtti.

Aydın, çalışmalarının devam ettiğini de hatırlatarak, her yaştan Uşaklıyı topluluğa katılmaya davet etti.

Yaklaşık 2 yıl önce Müzik Öğretmeni Ayhan Aydın tarafından kurulan topluluk, salgın süresince ara verdiği çalışmalarına yeniden başlayarak, “Atatürk’ü Anma Konseri” verdi.

Atatürk Kültür Merkezi’nde verilen konserde, marşlar ve Atatürk’ün sevdiği şarkı ve türküler seslendirildi. Atatürk’ü canlandıran bir gencin, Ulu Önder’in çok sevdiği “Sarı Zeybek” efe oyunu oynaması ve yine çok sevdiği “Fikrimin İnce Gülü” şarkısında genç bir kızla dans etmesi izleyicilerden büyük alkış aldı.

Aydost THM kurucusu ve Şefi Ayhan Aydın, “Topluluğumuz 2 yıl önce oluşturuldu. Topluluğumuzda her yaştan ve her kesimden 30’a yakın hemşerimiz yer alıyor. Topluluğumuz, her pazartesi günü saat 19.30 da Uşak Bir Eylül Stadyumu arkasında bulunan Gençlik Merkezi’nde çalışmalarına aralıksız devam etmektedir. Kapımız herkese açıktır. Müzikten hoşlanan ve topluluğumuza katılmak isteyen herkese kapımız açıktır” şeklinde Uşakları çalışmalarına davet etti.

(SALİH KILINÇ / HABER)