Atatürk Mahallesinde muhtarlık seçiminde heyecan tavan yaptı

Ülkemizde erken seçim olur mu olmaz mı bilinmez. Ama yaklaşık 25 bin kişinin yaşadığı ve 17 bini aşkın seçmenin bulunduğu Merkez Atatürk Mahallesi Muhtarlık seçimi, mahalleye adeta genel seçim heyecanı yaşatıyor.
Atatürk Mahallesinde muhtarlık seçiminde heyecan tavan yaptı

6 Haziran Pazar günü yapılacak seçimlerde birbirinden iddialı 6 aday yarışacak.

Ayhan Saman, Mehmet Polat, Orhan Çeşmeci, Serkan Yüksek, Mustafa Beyaz Tekneci ve tek kadın aday Hanım Şen olmak üzere 6 aday muhtar seçilebilmek için gece gündüz demeden seçmen ziyareti yaparak, seçmenlerine projelerini anlatarak kendilerine oy vermeleri için ikna etmeye çalışıyor.

Mahallenin 1999 yılından bu yana muhtarlığını yapan Süleyman Yüksek’in 2019 yerel seçimlerinde tekrar seçildikten sonra vefat etmesi ile boş kalan koltuğa yaklaşık 2 yıldır vekâlet eden tekstil makineleri ustası 1. Aza Ayhan Saman (52), 2 yıldır vekâleten yaptığı hizmetlerin seçmen nezdinde göz önüne alınacağına emin.  Kapaklar Köyünden olan Saman, her sorunu mahalle halkı ile birlikte çözmeyi vaat ediyor.

Diğer aday inşaat taşeronluğu yapan Mehmet Polat (48) doğma büyüme Atatürk mahalleli ve Sivaslı İlçesinin Karaboyalık Köyünden olmasına umut bağlıyor. Çünkü yaklaşık 25 bin kişinin ikamet ettiği Atatürk Mahallesinde yaşayanların üçte ikisi Sivaslı ilçesi ve köylerinden.

Polat resmi makamlarla istişarelerde bulunarak mahallenin yeşil alanları ve pazaryerini yeniden düzenleneceğini vaat ediyor.

İddialı adaylardan elektrik teknisyeni Orhan Çeşmeci (50) de propaganda çalışmalarında Sivaslı Tatar Beldesinden olduğunu özellikle vurguluyor. Çeşmeci, merhum muhtar Süleyman Yüksek ile aza olarak çalıştığını, o dönemde eğitim faaliyetlerine çok ağırlık verdiklerini, seçildiği takdirde mahallede bir eğitim derneği kurarak, maddi zorluk çeken ailelerin çocuklarının eğitim almasını vaat ediyor.

Bir diğer aday Serkan Yüksek (51), merhum muhtar Süleyman Yüksek’in kardeşi. Atatürk Mahallesinde yıllardır esnaflık yapan Serkan Yüksek, rahmetli ağabeyinin hatırına Atatürk Mahallesi seçmenin kendisine oy vereceğinden emin görünüyor.

Genel seçimleri aratmayan Atatürk mahallesi muhtarlık seçimlerinin tek kadın adayı ise hanım Şen oldu. Yıllardı Gül İlkokulu kantini işleten ve mahallede “Hanım Teyze” olarak tanınan Hanım Şen mahallede yaşayan çok sayıda kadınların dayanışma göstererek kendine destek olacağına inanıyor.

Hanım Teyze seçildiği takdirde mahallesine bir bilgi evi kazandırmak ve çocukları ve gençleri spor, okuma gibi faydalı etkinliklere yönlendirmek istediğini söylüyor.

Son aday Mustafa Beyaz Tekneci ise su tesisatçılığı ve emlakçilik gibi işlerle uğraşan bir Atatürk Mahallesi sakini. Sivaslı’nın Samatlar Köyünden olan Beyaz Tekneci, seçmenlerine 40 yıldır Atatürk mahallesinde oturduğunu hatırlatarak, yaşlıların, engellilerin, öğrencilerin ve yardıma muhtaç mahalle sakinlerinin hizmetkârı olmak için aday olduğunu söylüyor.

(SALİH KILINÇ/HABER)

İlgili Haberler