Atatürk, Ecevit ve merhum il başkanları için lokma döktüler

Ulu Önder Atatürk, ölümünün 12. Yıldönümü nedeni ile Demokratik Sol Parti (DSP) kurucu başkanı ve eski başbakanlardan merhum Bülent Ecevit, Yaklaşık 15 gün önce yaşamını yitiren DSP Uşak İl Başkanı Hasan Hüseyin Alçılıoğlu ve tüm şehitler için lokma döküldü.
Atatürk, Ecevit ve merhum il başkanları için lokma döktüler

DSP Uşak İl Örgütü, tarafından yaklaşık bin kişilik döktürülen lokma gün boyunca Tiritoğlu Parkı’nda DSP Uşak il Başkanı Coşkun Alak ve DSP Uşak Merkez İlçe Başkanı Yüksel Duygu tarafından vatandaşlara dağıtıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan lokma dağıtma töreni dualarla devam etti. Bir basın açıklaması yapan DSP Uşak İl Başkanı Coşkun Alak, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Ulu Önder Atatürk ve tüm şehitlerimizi kurcu başkanımız sayın Bülent Ecevit’in ebediyete intikalinin 12. Yıl dönümünde lokma dökerek ve dağıtarak anmak istedi dedi..

Alak, “Devlet adamlığının olmazsa olmazı olan dürüstlüğün, bugünün siyasetinde en çok ihtiyacımız olan ilkeli duruşun ve nezaketin, iktidar olanaklarını kişisel çıkarlar için kullanmama erdeminin, karanlık günlerde adil, özgür ve demokratik bir Türkiye için verilen mücadelenin sembolü olan ve tüm bu özelliklerini, şair ve gazeteci-yazar kimlikleri ile zenginleştiren Genel Başkanımız, Başbakanımız ve liderimiz Karaoğlan’ımız Bülent Ecevit’i vefatının 12. Yılında rahmet, saygı, sevgi ve büyük bir özlemle anıyorum. Işıklar içinde yat güzel insan" dedi.

Geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren DSP Uşak İl Başkanı Hasan Hüseyin Alçılıoğlu’nu da bu vesile andıklarını kaydeden Alak, DSP Uşak İl Örgütü olarak anma toplantılarında lokma dağıtma işlemini geleneksel hale getirdiklerini de sözlerine ekledi.