Asel bebek için hayırseverler harekete geçti

SMA hastası 2 Yaşındaki Asel Dinç bebek için iyiliksever insanlar adeta bir iyilik zinciri oluşturarak büyük miktarlarda yardım toplamaya başladı.
Asel bebek için hayırseverler harekete geçti

Bunun ilk örneği Sivaslı ilçesinde yaşandı. Sivaslılı hayırseverlerin, çevre köy ve kasabalardan, instagramdan paylaşarak ,eş, dost akrabanın yardımlarıyla toplanan ürünlerin pazarda satılması ile 28 bin TL gelir elde ettiği ve Asel bebeğin adına açılan hesapta 1 milyon TL biriktiği de öğrenildi. Asel bebeğin tedavisi için daha 17 milyon TL para gerekiyor.

Uşaklı birkaç hayırsever kadının da yarın Uşak Merkez ilçede kurulan Çarşamba pazarında Asel bebek için satış yapacağı öğrenildi.

Sivaslı İlçesinin Pınarbaşı beldesinde yaşayan Rıfat ve Saadet Dinç çiftinin 2018 yılında dünyaya gelen Asel ve Alya bebekleri doğuştan SMA hastası teşhisi konmuş, Alya bu hastalıktan 7 aylıkken yaşama veda etmişti. Asel bebeğin yurt dışında gen tedavisi görmesi için yüklü miktarda yardım gerekiyordu.

Asel bebeğin annesi Saadet Dinç (25), “Pınarbaşı’da ailem ve dostlarımız konuşurken bu fikir ortaya çıktı. Sosyal medyada bu fikrimizi paylaşıp, hayırseverlerden yardım istedim. Onlar da örgü, patik, bebek giysisi, ayakkabı, battaniye gibi satabileceğimiz malzemeyi yığdırdı. Bizde aile ve birkaç hayırseverle iyi satış yaptık” dedi.

Dertli Anne, Asel bebeğin tedavisi ve yaşaması için kendilerine destek olan tüm hayırseverlere teşekkür etti ve onların yardımları sayesinde önemli miktarda yardım topladıklarını, ancak daha çok eksiklerinin olduğunu da sözlerine ekledi.