Araştırmalara dayanan kadınlar ve erkekler arası farklar

Hepimizin bildiği gibi erkekler ve kadınlar arasındaki farklılıklar yüzyıllardır konuşulmuştur. Bilimin ve tıbbın gelişmesiyle aradaki farklar daha gerçekçi ve verisel olmuştur. Biz de bu yazımızda erkekler ile kadınlar arasındaki farklardan bahsettik.
Araştırmalara dayanan kadınlar ve erkekler arası farklar

KADIN VE ERKEK

Tarih boyu merak uyandıran, her geçen gün yeni veriler elde edilen kadın-erkek ilişkilerinde temel konulardaki farklılıkları sizler için derledik. Kimini ilk kez duyacaksınız, kimini ise zaten biliyordum diyeceksiniz…

İşte erkekler ve kadınlar arasındaki bazı farklar:


İletişim: Kadınlar yüksek sesle konuşmaya bayılırlar ve sesli düşünürler. Erkekler ise iletişim kurmada kadınlara göre daha pasif ve çekingendir.  Bu yüzden kadınlar erkekleri “ Duygusuz canavarlar “ olarak görürken, erkekler de kadınları “ kafa ütüleyen ve baş ağrıtan varlıklar “ olarak görür. Ama elbette erkekler gizli tutsalar da duygu sahibi, kadınlar da birer çiçektir…

Saldırganlık: Erkekler kadınlara göre daha saldırgandır ve fiziki güçlerini kullanmayı severler. Yapılan tıbbi açıklamalara göre bunun nedeni testosterona bağlıdır. Kadınlar ise fiziksel güç kullanmak yerine karşıdaki kişi ile psikolojik savaşı tercih eder. En güzeli barış ve huzur olsa da herhalde yasal olarak en etkili yol psikolojik savaştır.
​​​​​​​

Vücut kokusu: Erkeklerin vücut kokusu kadınlardan daha ağır ve çok daha güçlüdür.

Spor: Erkekler spor konusunda kadınlara göre daha hızlıdır. Ancak yapılan araştırmalarda dayanıklılık söz konusu olduğunda kadınların erkeklerden daha dayanıklı olduğu tespit edilmiştir. Yok canım demeyin, gerçekten öyle. Google’a sorabilirsiniz.. Biz sorduk…

Yaş dönümü: Kadınlar menopoz dönemlerinde ateş basması, uykusuzluk, aşırı kilo alma durumu, bunalım, stres, gece terlemeleri gibi durumlarla karşı karşıya kalır. Tüm bunlara karşılık erkekler andropoz denen yaş döneminde hemen hemen hiçbir fiziksel belirtiyle karşılaşmazlar.

Su: Yapılan araştırmalara göre erkek vücudunun % 60- 70‘ i  sudan ibarettir, kadınların vücudundaki su oranı ise % 50-60 arasında değişmektedir.

Ses yapıları: Erkeklerin ses telleri kadınlara göre daha uzun olduğu için sesleri daha kalındır. Kadınların ses telleri de erkeklere göre daha tiz olduğu için daha incedir.

Duyu organları: Kadınların işitme ve koklama duyuları erkeğe göre daha güçlüdür. Buna karşılık erkekler ışığa karşı daha duyarlıdır. O yüzden erkekler kadınlardan gizli iş çeviremez. Çünkü kadınlar pis bir durumun kokusunu hemen alırlar…

Beslenme: Aynı kilodaki bir erkek aynı kilodaki bir kadına göre daha çok yemek yeme ihtiyacı duyar. Çünkü erkeklerin metabolizmaları kadınlara göre daha hızlıdır.

Duygusallık: Kadınlar erkeklere göre 5 kat daha fazla ağlamaya meyillidir. Yapılan araştırmalara göre kadınların en çok ağladığı saatler 19.00- 22.00 arasıdır.

Düşünce yapısı: Erkekler kadınlara göre daha mantıklı, analitik düşünen varlıklardır. Kadınlar ise erkeklere göre daha sezgisel, yaratıcı, bütünleştirici düşünürler.

Yaşlanmak: Erkekler kadınlara göre çok daha hızlı yaşlanırlar. 35 yaşındaki bir erkeğin vücudundaki damar sistemi 50 yaşındaki bir kadınla hemen hemen eşdeğerdir. Yine verilere göre erkeklerin ortalama ömrü 71,5 yıl. Kadınların ise ortalama 78 yıldır. Yaşa girmişken belirtmek gerek, 15- 24 yaşları arasındaki erkekler aynı yaştaki kadınlardan dört kat daha fazla trafik kazası geçiriyor. Burada bir kamu spotu iş görür: Geç kalın, kendinizin ve sevdiklerinizin hayatını riske atmayın.

Evlilik kararı: Erkekler genelde sıkıldığı için evlenmeyi tercih eder.  Kadınlar ise genelde gelinlik giyme, çocuk sahibi olma, ilgilenilme isteğinden dolayı evlenir. Kadınlar evlenecek bir birisini buluncaya kadar gelecekten endişe duyarken erkeklerse evlendiğinde hayatından daha çok endişe duymaya başlar. Evli erkekler bekâr erkeklere oranla daha uzun yaşarlar.



Mimikler ve iletişim: Kadınlar iletişim kurmak için günde ortalama 20 bin farklı kelime, mimik ve jest kullanırken, erkekler sadece 7 bin tane kelime, mimik ve jest ile sınırlı kalır. Buna en büyük örnek olarak kız bebeklerin erkek bebeklere göre daha çabuk konuşması verilebilir. Tabi bazı fırsatçı erkekler bu oranların ardından kadınların daha çok konuştuğu örneğini de iliştirecektir…

Teknoloji ile etkileşim: Kadınlar erkeklere göre üç kat daha fazla telefon ile konuşuyor. Kadınların telefon konuşması ortalama 20 dakika sürerken, erkekler için bu süre sadece 6 dakikadır. Buna en iyi örneği kadınlar ile erkekler telefonda konuşurken, kadınlar tarafından söylenilen “ Önce sen kapat “ cümlesini verebiliriz.  Anlaşılan kadınların telefondaki kapatma tuşuna karşı bir alerjileri var. Tabi ki şaka.

Ayrıca, yapılan araştırmalara göre erkekler en çok kadınların onları değiştirmeye çalışmasından şikâyet ediyor. Kadınlar ise en çok erkeklerin onları dinlememesinden ve vakit geçirmemesinden şikâyetçi.  Yine yapılan araştırmalar gösteriyor ki kadınlar erkeklerden 3 kat daha fazla baş ağrısı çekiyor.

Elbette bu konu uzar gider. Fark ne kadar çok olursa olsun, hayatın da gerçek anlamının ve güzelliğinin bu olduğunu unutmamak gerek. Sevgi ve saygı ortaklığı ortaya konduğunda, diğer farklılıklar sadece hayatın rengidir…