Araç ve ehliyet sahipleri! 46.920 TL para cezası yazılmaya başladı sakın bunu yapmayın

81 ilde trafik polislerinin denetimleri sıkılaştırılırken araç ve ehliyet sahiplerine son dakika uyarısı yapıldı. Trafikte sakın bunu yapmayın 46.920 TL para cezası yazılmaya başladı!
Araç ve ehliyet sahipleri! 46.920 TL para cezası yazılmaya başladı sakın bunu yapmayın

Araç ve ehliyet sahipleri! 46.920 TL para cezası yazılmaya başladı sakın bunu yapmayın - Milyonlarca araç ve ehliyet sahibi için kritik uyarı yapıldı. Yurt genelinde artan trafik kazaları sonrasında trafik polislerinin yurt genelinde denetimleri sıkılaştırılmıştı.

Trafik polislerinin yaptıkları denetimlerde hatalı olduğu belirlenen araçlara cezalar kesilirken bu denetimlerden birini de Manisa İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri gerçekleştirdi. Yapılan denetimlerde trafikte seyir halindeki araçların yanı sıra park eden araçlarda kontrol edildi. Engelli yerine park eden araçlara ceza yağdı.

ENGELLİ YERİ PARK CEZASI 2024 NE KADAR, KAÇ TL?

Manisa İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, alışveriş merkezlerindeki engelli park yerlerine kaydı olmadığı halde park eden sürücülere cezai işlem uyguladı. Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri 17-21 Nisan 2024 tarihlerinde alışveriş merkezi otoparkında "Engelli Park Yeri Denetimi" gerçekleştirdi. Denetimlerde engelli park yerine park eden, engelli kaydı olmayan 5 araç otoparktan çekilirken, 34 araca "Engelliler için ayrılmış park yerlerine park etmek" maddesinden 46 bin 920 TL cezai işlem uygulandı.

ceza.jpg

Trafik polislerinin denetimlerini sıkılaştıracağı açıklanırken hem trafikte seyir halindeki hem de park halindeki araçların denetimlere tabi tutulacağı belirtili. Zaten sınırlı sayıda olan engelli park yerlerinin normal kişiler tarafından kullanılmasının büyük sıkıntılara yol açtığı belirtilirken bu alanların sadece engelli aracı olan kişiler tarafından kullanılması istendi. Aksi durumlarda pardk edilen araçların çekilerek para cezası kesileceği ifade edildi.