Araç sahipleri dikkat! Aracını yanlışlıkla o bölgelere park edenlere 873 TL ceza kesilecek

Türkiye'de milyonlarca araç sahibi için yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor.
Araç sahipleri dikkat! Aracını yanlışlıkla o bölgelere park edenlere 873 TL ceza kesilecek

Araç sahipleri dikkat! Aracını yanlışlıkla o bölgelere park edenlere 873 TL ceza kesilecek - Türkiye'de milyonlarca araç sahibi için yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor. Buna göre ise yeni yıla girer girmez birçok kalemde artış yaşanırken bu hizmet kalemleri arasına trafik cezaları da girdi. Trafik cezalarına bu süreçte rekor zamlar açıklanırken sürücülerin de önemsiz bulduğu bu kuralların ihlali durumlarında da sürücülerin cezai işleme tabi tutulacağı ifade edildi.

Ülke genelinde trafik kazalarında; sürücülerin ve yayaların da hayatını tehlikeye atacak olan her türlü yanlışın önüne geçebilme kadına tasarlanan trafik kurallarını ihlal eden kişiler için çeşitli cezalar da bulunmaktadır. Bu doğrultuda 2023 yılı itibariyle yeniden güncellenecek trafik cezaları doğrultusunda da engelli vatandaşlar için ayrılan yerlere de park etme cezalarına zam geldi.

Vatandaşların yanlışıkla engelli park alanlarına park etmeleri durumunda trafik işareti ile yasaklanan o bölgeler; yaya geçitleri ile birlikte hastane, okul gibi alanların giriş çıkışları ve yakınlarına da park etmek bu süreçte trafik kurallarına göre yasak olduğu ve cezalarının da ciddi ölçekte olduğu belirtilmiştir. Kişilerin geçiş yollarını kapatacak şekilde park etmesi veya fabrika ibi alanların da giriş çıkışlarını engellemek de trafik kuralları ihlalleri arasında yer almaktadır.

YANLIŞ YERE PARK EDEN KİŞİLERE CEZA KESİLECEK!

Türkiye'de vatandaşların yanlış yere araç park etmesi ve yanlış yerde araç beklemesi gibi durumlar da 2023 yılına ait cezai işlem bedelleri de yeniden değerleme oranın da zamlandı. Buna göre ise AVM, hastane, iş merkezi gibi kalabalık alanlarda yaşayan kişilerin park sorunları sebebi ile birlikte engelliler için de ayrılan park alanlarına araç park eden sürücülerin fazlalaştığı ifade edilirken engelliler için de ayrılan yere park etme  cezaları 2023 yılında artış gösterdi.

Bu sebepler nedeniyle de engelli park alanlarına araç park etme cezalarının ne kadar olduğu merak edilirken; engelli vatandaşların da trafikte rahat şekilde park alanları bulabilmeleri adına özel olarak ayarlanmış park alanları bulunurken; bu nedenle de engelli alanlarına park etmekte olan diğer araç sürücülerine de çeşitli farklı farklı cezai işlemler uygulanacak. 2023 yılı itibariyle de engelli vatandaşlar adına da ayrılan park alanlarına park etme cezası 873 lira olarak açıklandı.

Trafik cezalarının tebliğ edilmesi durumunda da 15 gün içinde peşin ödeme yapılması durumlarında da yüzde 25 oranında indirim uygulanmakta.