Arabuluculuk sınav sonuçları ve soruları açıklandı mı?

24 Kasım tarihinde uygulanan 100 soruluk arabuluculuk sınavına katılan adayların merakla beklediği sonuç durumları yine son 1 haftadır arama motorlarında en çok aratılanlar arasına girdi. Sınavda 100 tam puan üzerinden en az 70 puan alınması şartı var.
Arabuluculuk sınav sonuçları ve soruları açıklandı mı?
Arabuluculuk nedir? Arabulucu nasıl olunur?
Hukuken anlaşmazlık yaşayan taraflar arasında müzakerelerde bulunmak amaçlı görüşme ayarlayarak tarafların karşılıklı anlayış içinde olmalarını sağlamak ve tarafsız bir bakış açısı ile orta yolu vulmak adına eğitimini aldığı konu ile ilgili uzlaşma sağlayan kişiye arabulucu diyoruz. Artık işe iade davaları dahil olmak üzere işçi işveren anlaşmazlığı gibi birçok konuda da arabulucuya gidilmesi zorunlu hale getirildi.
Arabulucu olmak için öncelikle Adalet Bakanlığı tarafından yapılan yazılı ve uygulamalı sınavda başarılı olmak zorunluluğu bulunmakta. Yazılı sınav Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Kanunu Yönetmeliğinin 223. maddesi uyarınca yılda 2 kez yazılı sınava girilmesi zorunlludur. Uygulamalı sınav ise yapılan her yazılı sınavın ardından gerçekleşmektedir.

Sınava başvuracak kişilerin,
Türk vatandaşı olması,
Hukuk Fakültesinden mezun olması veya yabancı bir hukuk fakültesini bitirip Türkiye'deki hukuk fakülteleri programlarına göre eksik kalan derslerden sınava girerek başarı elde etmiş olması,
Kasti işlenen bir suçtan mahkum olmamış olmak,
Meslekte en az 5 yıllık kıdemi olmak
Arabuluculuk eğitimini tamamlamış olmaları gerekmektedir.

Arabuluculuk sonuçları ne zaman belli olacak?
Arabuluculuk sınavı 24 Kasım Pazar günü gerçekleşti. Arabulucu olmak isteyen adaylar geçtiğimiz hafta sonu sınavda ter döktüler. 150 dakika süren sınav, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi tarafından 24 Kasım 2019 Pazar günü saat 14.00’da tek oturum halinde yapıldı. Arabulucuk sınav sonuçları henüz açıklanmadı. Sonuçların ne zaman açıklnacağı ise henüz belli değil. Arabuluculuk sınav sonuçları ile ilgili resmi açıklama yapan kurum; "Arabuluculuk sınav sonuçları Ankara Haci Bayram Veli Üniversitesi tarafından Daire Başkanlığımıza gönderilmesinden itibaren en kısa sürede İnternet sayfamızda yayımlanacaktır.
Sonuçlara T. C. Kimlik numaranız ile sorgulama yaparak ulaşabilirsiniz. Sonuç sayfasında adayın sınav puanı ve başarılı yada başarısız olduğuna ilişkin bilgiler yer alacaktır. Sosyal medyada çıkan asılsız haberlere adayların itibar etmemesi önemle rica olunur." şeklinde açıklama yaptı.

Arabuluculuk sınav soruları yayımlandı mı?
Arabuluculuk sınavı soruları ve cevapları henüz yayınlanmadı. Kurum tarafından arabuluculuk sınavı sorularına ilişkin bir açıklama yapılmadı.