Apartmanlarda asansör ve otopark sorunu patladı! Komşular birbirine giriyor
Apartmanlarda asansör ve otopark sorunu patladı! Komşular birbirine giriyor - Çok katlı binalarda yaşanan sorunlar her geçen gün artarken özellikle de artan maliyetler komşuları karşı karşıya getirmeye başladı.
Gelen zamların ardından asansör bakım ve tamir maliyetleri de rekora koşarken binalarda giriş katlarda oturan kişilerle üst katta oturan kişiler arasında asansör parası tartışmaları alevlendi. Araç sayısının artması ise binalarda otopark sorunu yaşanmasına neden oluyor. Binalarda ve sitelerde sık sık yaşanan tartışmalar basına düşüyor.
GİRİŞ KATTA OTURANLAR ASANSÖR ÜCRETİ PARASI ÖDER Mİ?
Son dönemde gelen zamların ardından asansör bakım ve tamir giderlerinin rekor seviyelere yükselmesi ile binalarda asansör tartışması da alevlendi. İstanbul Barosu avukatlarından Mustafa Şeref Kısacık yaptığı açıklamasında "* ÖZELLİKLE asansör giderinin fazla olduğu yüksek binalarda hangi kattakilerin asansör giderine hangi oranda katılacağı açıkça SPY’ye yazılmalı. Aksi halde asansöre hiç binmeyen de her gün sıklıkla kullanan 50. kattaki kişi de asansör bakım, onarım, yenileme giderlerini KMK’ya göre arsa payına göre öder. Giriş kattaki 4 artı 1 büyük dairede oturan malik, hiç kullanmadığı ya da çok az kullandığı asansörün giderini 50. kattaki 2 artı 1 daireden (arsa payı daha büyük olduğundan) çok daha fazla, neredeyse iki katı olarak öder" diyerek yönetim planında yazılı olan ibarelerin dikkate alınacağını ifade etti.

APARTMANLARDA OTOPARK SORUNU! KİRACININ OTOPARK KULLANIM HAKKI VAR MI?
Sınırlı sayıda otapak olan binalarda araç sayısının artması ile otopark sorunu da yaşanırken kiracıların da otopark hakkı olduğu ifade edildi. Apartmanda 10 araçlık park yeri var ve 10 daire bulunuyorsa bu durumda her daireye 1 otopark verilir. Sayının tutmadığı durumlarda ise ek otopark alanı kiralayarak bu giderin paylaşılması ya da otopark alanını belirlemek için kuraya gidilmesi tercih edilen yöntemler arasında yer almaktadır.