Akseli kadınlar isyan etti: “Biz çocuklarımızı sokakta bulmadık”

Akseli kadınlar, köyün anaokulu ve İlkokulunda eğitim gören çocuklarının can güvenliği olmadığını öne sürerek çalmadık kapı bırakmadı. Uşak Valiliği ve Uşak Belediye Başkanlığına başvuran kadınlar, Başkan Cahan’dan okul güvenliği ve üst geçit projesi hazırlama sözü aldı.
Akseli kadınlar isyan etti: “Biz çocuklarımızı sokakta bulmadık”

USAKGUNDEM.COM (ÖZEL HABER) Akse (Çevreköy) köyünün içerisinden geçen çevre yolu köyü ortadan ikiye bölünce, 100 kadar çocuğun eğitim gördüğü anaokulu ve ilkokul yolun öte tarafında kaldı. Birkaç kez kaza olup bir çocuk sakat kalınca, kadınlar, sabah, öğlen ve akşam çocuklarını almak için okula gidip gelmeye başladı.

Çocuklarının can güvenliği olmadığını öne süren anneler bir araya gelerek valilik ve Uşak Belediyesine giderek dertlerini anlatmaya çalıştı.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Gülümser Koç adlı anne, “Bundan 3 yıl öncesine kadar, küçük çocuklarımızı büyük çocuklara emanet edip gönül rahatlığı ile okula yolluyor, işimize gücümüze bakıyorduk. Üç yıl önce bir çevre yolu yapıldı. Tam okula gelirken orada hafif bir iniş var. Yolda genellikle büyük kamyonlar geçiyor. Koca koca kamyonlar buradan inerken hızını artırıyor. Geçen 3 yıl içerisinde iki çocuk çarpıldı. Birisinin ayağı hala aksıyor ve tedavisi devam ediyor” dedi.

Koç, “Okul köyden ayrılınca çok ıssız kaldı. Teneffüslerde ve okul çıkışlarında başların kötü bir şey gelecek diye çok endişeliyiz”. Okul tam gün olduğu için öğlenleri ya okula yemek götürüyoruz ya da tekrar gelip eve yemeğe götürüyoruz. Bir anne günde 4 kez okula gidip gelmek zorunda kalıyor. İçimizde bebek sahibi anneler var, yaşlı anneler var. Kış ve soğuk günlerde gidip gelmek çok zor. Tek isteğimiz, çocuklarımızın başına kötü bir şey gelmeden, okulun önüne bir üst geçit yapılarak, okulun çevre güvenliğinin sağlanmasıdır” dedi.

AKSELİ KADINLARDAN BAŞKAN CAHAN’A TEŞEKKÜR             

Sorunlarının çözümü için 300 imzalı dilekçe sunduklarını belirten Koç, “kadınlar olarak Uşak Vali Yardımcısı Muammer Balcı ile görüştük. Bize sorunun belediyeden çözüleceğini söyledi.

Biz de bunun üzerine Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan Bey ile görüştük. Bizi çok iyi karşıladı. Derhal bir ekip görevlendirdi ve okul bahçe duvarına dikenli tel çekilmesi ve güvenlik kamerası kurulması için talimat verdi.

Kendisi 31 Mart yerel seçimlerinden sonra başkan olamayacağını ancak, okul önüne bir üst geçit projesi hazırlanarak, yeni belediye yönetimine bırakacağı sözünü verdi. Sayın Başkanımıza sorunumuza gösterdiği ilgi ve alakadan dolayı tüm Akseli anneler adına çok teşekkür ediyorum ifadesini kullandı.

Koç, “Çocuklarımız bizim en değerli varlıklarımız. Biz onların can güvenliğinin bir an önce sağlanmasını istiyoruz. Başka da bir derdimiz yoktur. Çocuklarımızı sokakta bulmadık. Üst geçit ve okul çevre güvenliği sağlanmazsa gerekirse yol kapatmak gibi eylemlerde de bulunuruz. Biz, anayız, çocuklarımızın can güvenliği için yapmayacağımız iş yoktur” uyarısında bulundu.