Akşam saatlerinde son dakika duyuruldu! Bugünden itibaren giriş ve çıkışlar şubat sonuna kadar YASAKLANDI

Ülke geneli sağanak yağışlar etkisini göstermeye devam ediyor. Bu kapsamda aktarılan bir son dakika haberine göre valilik tarafından yeni bir yasak kararı duyuruldu. Valilik araç ve insan giriş çıkışlarının ikinci bir karara kadar yasaklandığını açıkladı.
Akşam saatlerinde son dakika duyuruldu!  Bugünden itibaren giriş ve çıkışlar şubat sonuna kadar YASAKLANDI

Açıklamayı akşam saatlerinde Batman Valiliği yaptı. Valilik, yaptığı açıklamasında yağışların yükselttiği Batman Barajı’nda su tahliyelerinin başladığını duyurdu. Yağışlar sebebi ile kotunun yükseldiği Batman Barajı’ndaki durum sebebi ile suya girmek, balık tutmak ya da araçla girmenin ikinci bir karara kadar yasaklandığını açıkladı.

YAĞIŞLAR YÜKSELTTİ

Türkiye’nin son haftalarda aldığı bol yağışlar, barajların dolmasına neden oldu. Ancak aşırı yağış alan Batman Barajı’nda su o kadar yükseldi ki, bugün su tahliye işlemlerine başlandı. Vatandaşların yaşanan bu durumdan olumsuz olarak etkilenmemesi sebebi ile kış mevsimi sonuna kadar çaya girmenin yasaklandığı açıklandı.

105622069-640x360.jpg

VALİLİK RESMİ OLARAK DUYURDU

Batman Valiliği, yaptığı yazılı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Son dönemlerde bölgemizde meydana gelen yağışların artması sebebiyle Batman Barajı göl kotunun yükseldiği gözlemlenmiş olup baraj güvenliği açısından risk oluşmaması için baraj türbinlerinden su tahliyesine başlanmıştır. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği açısından kış mevsimi boyunca Batman Çay yatağında suya girmesi, balık avlanması, araç giriş çıkışları tehlikeli ve yasaktır”

Valilik açıklamasında kış mevsimi boyunca çay yatağında suya girmek, balık tutmak ve araçla girmenin yasaklandığını açıkladı.