Akkeçili köyünde yağmur duasına çıkıldı

Uşak Ulubey ilçesine bağlı Akkeçili köyü ve civar köylerin sakinleri, Akkeçili köyünde bir araya gelerek yağmur duası yaptı. Kadın, erkek, çoluk çocuk onlarca kişinin katıldığı yağmur duası köy çayırında gerçekleştirildi.
Akkeçili köyünde yağmur duasına çıkıldı

Köy imamı köylüler ile birlikte dualar etti. Yaşanan sıkıntıları anlatan Akkeçili köyünün kadın Muhtarı Ümran Yılmaz, “Bir pandemi süreci geçirdik. 2 yıldır toplum olarak bir araya gelemedik. Neredeyse bütün adetlerimizi unuttuk. Havaların kurak gitmesi nedeni ile yağmur duası töreni vesile oldu. Civar köylere de haber salarak yağmur duasını düzenledik ve yeniden bir araya gelerek geleneklerimizi yaşatmaya devam ettik” dedi.

Köylülerin, aralarında imece usulü ile para topladığını ve birlikte çalışarak yağmur duası için yemek hazırladıklarını kaydeden Yılmaz, “Tüm köylülerimiz, gönlünden ne geçerse ve evinde ne varsa bulgur, yağ, şeker hepsini verdi. Para veren de çok oldu.

Omurca, çardak gibi komşu gibi köylerde sağ olsun katılım gösterdi ve destek oldu. Yağmur duası gibi bir geleneği yaşattık. Allah’ımızdan bol bol yağmur istiyoruz. Kuraklık olmasın ve zor durumda kalmayalım istiyoruz” şeklinde konuştu.

Yapılan duanın ardından muhtarlık tarafından katılımcılara yemek ikram edildi.

(SALİH KILINÇ / HABER)