AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay İstihbaratın başına geçti

TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanlığına, AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay seçildi.
AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay İstihbaratın başına geçti

Komisyon, başkan seçimi gündemiyle toplandı.

AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına görevlendirilen Efkan Ala'dan boşalan Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanlığına, AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay seçildi.

Uşak’ın gururlandıran bu görev hakkında Uşak Gündem İnternet Sitesine özel açıklamalarda bulunan Altay, “Allah memleketim için hayırlı hizmetler görmeyi nasip etsin. Beni TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanlığına, Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum  ve Kıymetli komisyon üyelerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

AK Parti Uşak Milletvekili Avukat Mehmet Altay, TBMM’ye 2011 genel seçimlerinde  Uşaklıların oyları ile seçildi.

Altay, 2015 yılında kurulan TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu’nun ilk üyelerinden olup, sonraki yıllarda komisyon sözcüsü ve Başkan vekili olarak da görev yapmıştı.

Komisyon Başkanı Efgan Ala’nın  AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına görevlendirilmesi ile boşalan Başkanlık makamına en kıdemli üye olarak Altay seçildi.

Kimdir?

Mehmet Altay 1972 yılında Uşak’a bağlı Ulubey ilçesinde doğdu.  Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Eğitim Yönetimi ve Planlaması Bölümünü ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Uşak'ta serbest avukat olarak çalıştı.

24, 25 ve 26. Dönemde Uşak Milletvekili seçildi. 24. Dönemde Millî Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi olarak görev yaptı. 26. Dönemde İçişleri Komisyonu Üyesi, Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Sözcüsü oldu.

İyi düzeyde İngilizce bilen Altay, evli ve 2 çocuk babasıdır.