Aile Bakanlığı bu şartı taşıyan herkese aylık 7.608 TL para yardımı yapacak

Aile Bakanlığı belirtilen şartı taşıyanlara aylık olarak 7.608 TL ödeme yapacak. Ödemelere ilişkin detaylar belli olurken, başvuruların Aile Bakanlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma şubelerine yapılacağı belirtildi. İşte detaylar..
Aile Bakanlığı bu şartı taşıyan herkese aylık 7.608 TL para yardımı yapacak

Bakanlığın resmi web sitesi üzerinden alınan detaylara göre belirtilen şartları taşıya vatandaşlara Kronik Hastalık Yardımı adı altında ödeme yapılacak. Bakanlık başvuru için sadece kimlik belgesinin yeterli olacağını ifade ederken, ödemelerin aylık olarak yapılacağını belirtti.

İhtiyaç sahiplerine Aile Bakanlığı tarafından yapılan yardımın detaylarına göre tüberküloz ve SSPE hastalığı sebebiyle sadece mali değil aynı zamanda psikolojik ve sosyal anlamda da kayıp yaşayan hak sahiplerine ödeme yapılacak. Ödemeler her ay düzenli olarak hak sahiplerinin hesaplarına 7.608,71 TL olarak yatırılacak.

NAKDİ YARDIM PROGRAMI

Aile Bakanlığı ödemelerin detaylarına ilişkin, “Tüberküloz ve SSPE hastalığı nedeniyle psiko-sosyal ve mali kayıp yaşayan hastalar için geliştirilmiş düzenli nakdi yardım programıdır” açıklamasını yaptı.

Türbeküloz ya da SSPE hastası olan kişi ya da hastaya bakmakla yükümlü olan kişilere yapılacak yardım ödemesine ilişkin yapılan açıklamanın devamında, “Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti tarafından onaylanan Halk Sağlığı Yönetim Sisteminden hastalık bilgileri alınan kişiler faydalanabilmektedir” denildi.

Bakanlığın sitesinden alınan son detaylara göre yardım için şu paylaşım yapıldı:

ekran-goruntusu-2024-03-08-162414.png

İlginizi çekebilecek diğer ekonomi haberleri:

ÖDEMELER NE ZAMAN YAPILACAK?

Ödemeler aylık olarak yapılacak. Başvuruda bulunmak isteyenler için kimlik belgesinin yeterli olacağı ifade edilirken, ödemelere ilişkin başvurularda son başvuru tarihinin olmadığı belirtildi. Aylık olarak yapılan ödemeler 2024 asgari ücret zammı ile birlikte 7.608,71 TL olarak güncellendi.