AFAD'dan son dakika yıkıcı SEL uyarısı! 8 ilde büyük AFET alarmı hemen terk edin

Türkiye yağışlı hava dalgası etkisine girerken pek çok ilde AFAD son dakika uyarılarda bulundu. Sel uyarısı yapılan iller açıklanırken gök gürültülü sağanak yağış yurt genelinde etkili olacak.
AFAD'dan son dakika yıkıcı SEL uyarısı! 8 ilde büyük AFET alarmı hemen terk edin

AFAD'dan son dakika yıkıcı SEL uyarısı! 8 ilde büyük AFET alarmı hemen terk edin - Türkiye'de peş peşe yaşanan afetler hiç hız kesmeden AFAD tarafından bu seferde yıkıcı sel uyarısı yapıldı. Beklenen yoğun ve şiddetli yağışlar nedeni ile belirli illere sel uyarısı yapılırken AFAD bu illerde yaşayan kişilere alınması gereken tedbirler konusunda uyarılarda bulundu.

24 MAYIS 2024 UYARI YAPILAN İLLER LİSTESİ! BUGÜN SEL UYARISI YAPILAN İLLER HANGİLERİ?

Yapılan son değerlendirmelere göre; 24.05.2024 Cuma günü öğle saatlerinden itibaren Erzincan, Tunceli, Erzurum, Kars, Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Bayburt çevrelerinde aralıklı ve yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

cuma.jpg

cumartesi.jpg

Yapılan son değerlendirmelere göre; 24.05.2024 Cuma günü ilk saatlerden itibaren İç Anadolu’nun doğusunda (Yozgat, Sivas, Nevşehir, Niğde, Kayseri) ile Adana, Mersin’in iç kesimleri ve Osmaniye çevrelerinde aralıklı ve yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2), Hatay’da yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

afad-uyari.jpg

AFAD SON DAKİKA UYARISI! HANGİ ÖNLEMLER ALINMALI?

Yoğun yağışlar nedeniyle vatandaşlara sel uyarısı yapan AFAD alınabilecek önlemler için sel ve çukur bölgelerin terk edilmesini istedi. Bölgesinde sel riski olan illerde, ilçelerde ve mahallelerde yaşayan kişilerin sel durumunda sakin kalmalarını isteyen AFAD sel riski olan bölgelerdeki yerel yönetimleri de gerekli tedbirleri almaları konusunda uyardı.