AFAD milyonlara son dakika SMS gönderdi! Uşak dahil 16 ile kritik uyarı yapıldı

Türkiye'de yeni doğal afet uyarısı yapılırken tam 16 ilde tüm ekipler teyakkuza geçirildi. Saati bile belli bu saatlere dikkat...
AFAD milyonlara son dakika SMS gönderdi! Uşak dahil 16 ile kritik uyarı yapıldı

AFAD milyonlara son dakika SMS gönderdi! Uşak dahil 16 ile kritik uyarı yapıldı - İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklaması ile AFAD ekipleri milyonlarca kişiye uyarı SMS'i gönderdi. Yapılan açıklama ile aralarında Uşak'ın da yer aldığı 14 ilde sarı alarm, 2 ilde ise turuncu alarm olmak üzere 16 ilde alarm ilan edildi.

Ege Bölgesi'ne yarın için fırtına uyarısı yapılırken aynı zamanda şiddetli sağanak yağış uyarısı da geldi. İşte yapılan uyarılar ve tedbir alınması istenen bölgeler ile iller...

AFAD UYARISI YAPILAN İLLER HANGİLERİ?

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yağışlar ve kuvvetli fırtına sebebiyle 2 turuncu ve 14 sarı uyarı verilen iller için uyarılarda bulundu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün 5 Mart 2024 Salı günü için aşırı yağışlar ve kuvvetli fırtına sebebiyle; Muğla Antalya illerinde turuncu uyardı verdi. Aydın, Balıkesir, İzmir, Manisa, Denizli, Uşak, Kütahya, Afyonkarahisar, Burdur, Isparta, Eskişehir, Ankara, Konya ve Karaman illerinde ise sarı uyarıda bulundu. Aşırı yağışlar ve fırtına nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzlara karşı vatandaşların tedbiri elden bırakmaması büyük önem taşıdığını belirten Yerlikaya, 112 Acil Çağrı Merkezlerinin 7 gün 24 saat görevlerinin başında olacağını aktardı.

uyari-1.jpg

MUĞLA, AYDIN, MANİSA, UŞAK İÇİN FIRTINA UYARISI YAPILDI!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 2. Bölge Müdürlüğü, Manisa için yarın fırtına uyarısında bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü 2. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi tarafından yapılan açıklamada, "Rüzgarın yarın (Salı) ilk saatlerden itibaren güneyli yönlerden kuvvetli zaman zaman kısa süreli fırtına (40-70 km/saat), yüksek kesimlerde kuvvetli fırtına (70-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtınanın, aynı gün akşam saatlerinde etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor. Beklenen fırtına nedeniyle yaşanabilecek çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, ulaşımda aksamalar ile soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi gibi durumlara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

Ekipler belirlenen iller için teyakkuz durumuna geçirilirken vatandaşların da uyarı verilen illerde zorunlu olunmayan durumlarda dışarı çıkmamaları istendi.