AFAD ACİL notuyla SON DAKİKA uyardı! İzmir Manisa Uşak Kütahya Muğla Denizli Antalya

Türkiye doğal afetlerle sınanmaya devam ederken AFAD milyonlarca kişinin cep telefonuna acil son dakika uyarı SMS'i gönderdi.
AFAD ACİL notuyla SON DAKİKA uyardı! İzmir Manisa Uşak Kütahya Muğla Denizli Antalya

AFAD ACİL notuyla SON DAKİKA uyardı! İzmir Manisa Uşak Kütahya Muğla Denizli Antalya - Ülkemizde yaşanan doğal afetler ne yazık ki son dönemde artarken deprem felaketi sonrasında başlayan sel, fırtına ve toprak kayması afetleri de can kayıplarına neden olmuştu.

Dünyada yaşanan küresel iklim değişikliğinin en çok etkilediği ülkelerin başında yer alan Türkiye'de daha önce görülmeyen hortum, fırtına ve kasırga olaylarında artış yaşanmıştı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamanın ardından AFAD ekipleri teyakkuz durumuna geçirilirken yerel yönetimlerle işbirliğine geçilerek tedbir alınmaya başlandı.

EGE BÖLGESİ İÇİN ŞİDDETLİ SAĞANAK YAĞIŞ VE SEL UYARISI YAPILDI!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada "Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu dışında tüm yurdun yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunun yükseklerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun yüksek kar örtüsüne sahip dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır. Güneydoğu kesimlerde yer yer toz taşınımı beklenmektedir." ifadelerine yer verildi.

tahmin.jpg

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın, güneyli yönlerden Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey kesimleri ve güneydoğusu ile Sivas çevrelerinde yer yer kuvvetli (40 ila 60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

TOZ TAŞINIMI UYARISI: Güneydoğu kesimlerde toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Kıyı bölgelerinde ise gök gürültülü sağanak yağış beklenirken Ege Bölgesi için yerel yönetimler ve AFAD ekipleri teyakkuz durumuna geçirilldi. Vatandaşların cep telefonlarına da AFAD tarafından riskli bölgelerde uyarı mesajı gönderilirken özellikle de de dere yataklarına yakın yerlerde bodrum katların boşaltılması istendi.