Açlıktan bayıldı denilen vatandaş Epilepsi hastası çıktı

Bazı ulusal ve yerel haber sitelerinin yanı sıra sosyal medyada da gündeme gelen “Uşak’ta İşsiz Vatandaş Açlıktan Bayıldı” haberleri asılsız çıktı.
Açlıktan bayıldı denilen vatandaş Epilepsi hastası çıktı
13 Aralık tarihinde Hakkı Yağcı Caddesi'ndeki Ziraat Bankasına ait bankamatiklerin karşısındaki "Aktar"ın önünde bir vatandaş baygınlık geçirdi.
Bu olayla ilgili olarak bazı ulusal, yerel haber sitelerin de ve sosyal medya da “Uşak’ta İşsiz Vatandaş Açlıktan Bayıldı” şeklinde haberlerin yer alması üzerine konuyla ilgili olarak Uşak Valiliği’nden açıklama yapıldı.

Söz konusu haberlerin gerçeği yansıtmadığının vurgulandığı açıklamada şu ifadelere yer verildi.

"13 Aralık 2019 tarihinde bazı haber sitelerinde, “İşsiz Vatandaş Açlıktan Bayıldı” başlığıyla yer alan haberler gerçeği yansıtmamaktadır.

 

İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Yardım ve Kurtarma ekipleri tarafından olayın meydana geldiği yerde şahsa yapılan müdahale ve muayenede vital bulgularının stabil olduğu saptanmış olup, 112 sağlık ekibinin düzenlediği raporda; kan şekerinin, kan basıncının, nabız ve solunumun normal değerlerde olduğu görülmüştür.
Şahıs kendi beyanında baş dönmesi yaşadığı ve epilepsi hastası olduğunu belirtmiş, hastaneye gitmeyi ısrarla kabul etmemiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."