Acil uyarı yapıldı! Gece ve yarın sabah saatlerine kadar resmen ALARM ilan edildi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, akşam saatlerinde Türkiye geneli merak edilen güncel hava durum tahminlerini il il sırlandı. Yapılan açıklamaya göre yağışların artık sona erdiği ifade edilirken, fırtınanın etkisini gösterebileceği belirtildi.
Acil uyarı yapıldı! Gece ve yarın sabah saatlerine kadar resmen ALARM ilan edildi

Dışarıya çıkacak ve dışarıda planı olanlar için önemli bir açıklama geldi. Aktarılan son habere göre bu gece saatleri ve yarın sabah saatlerinde fırtınanın sert bir şekilde etkisini gösterebileceği belirtildi. Vatandaşların tedbirini alması gerektiğini ifade edildi.

Vatandaşlar için akşam saatlerinde yapılan açıklamada “Ülkemizin batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Kırklareli çevreleri ile Balıkesir’in batı kıyılarının sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında güneyli yönlerden kuvvetli olarak (40-80 km/saat) esmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis bekleniyor” ifadesi kullanıldı.

RÜZGARA AMAN DİKKAT

Rüzgarın şiddetine ilişkin yapılan açıklamada özellikle rüzgarın şiddetinin Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında etkisini gösterebileceği belirtildi. Şiddetinin ise 40-80 km/sa arasında olabileceği ifade edildi. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis beklendiği için vatandaşların dikkatli olması gerektiğinin altı çizildi.

UYARILAR

Meteoroloji özellikle rüzgar konusunda uyarılarını peş peşe sıraladı. Yaptığı açıklamasında Cumartesi günü için şu ifadeler kullandı:

"Rüzgârın; Marmara'nın batısında devam eden kuvvetli rüzgarın etkisini arttırarak 02.12.2023 Cumartesi günü Çanakkale, Edirne'nin güneyi ve İstanbul'un kuzey ilçelerinde güney ve güneybatı yönlerden kısa süreli fırtına (40-60, hamlesi 75 km/saat), Kırklareli'nin Demirköy ve Vize ilçelerinde kuvvetli fırtına (50-70, hamlesi 90 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar, çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlemeler gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır"

HAVA SICAKLIĞI

Hava sıcaklığı ve rüzgar bilgisine ilişkin de önemli açıklamalarda bulunan MGM, sıcaklığı ülke genelinde mevsim normallerinin 4-6 derece üzerinde seyredebileceği belirtildi.