Acil olarak duyuruldu FELAKET geliyor! AFAD'dan SON DAKİKA hayati uyarı bildirimi

Türkiye yeni felaketlerle sınanmaya devam ederken peş peşe yeni uyarılar yapıldı. Hem AFAD hem de MGM afet alarmı verdi.
Acil olarak duyuruldu FELAKET geliyor! AFAD'dan SON DAKİKA hayati uyarı bildirimi

Acil olarak duyuruldu FELAKET geliyor! AFAD'dan SON DAKİKA hayati uyarı bildirimi - Afet üzerine afet yaşayan ülkemizde beklenen yeni afet üzerine peş peşe uyarılar yapıldı. Hem vatandaşlar hem de yerel yönetimler teyakkuz durumuna geçirilirken milyonlarca kişinin cep telefonuna AFAD tarafından hayati uyarı bildirimi yollandı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü bugün çok sayıda ile gök gürültülü sağanak yağış, sel, fırtına ve toz taşınımı uyarısı yapıldı. MGM tarafından yapılan açıklamalar sonrasında AFAD ekipleri de teyakkuz durumuna geçirilirken şiddetli fırtına, sel ve toz taşınımı uyarısı yapılan bazı bölgelerde yaşayan kişilerin cep telefonlarına AFAD tarafından hayati uyarı SMS'i gönderildi.

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK, GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞ, ÇAMUR YAĞMURU, SEL UYARISI YAPILAN İLLER HANGİLERİ?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın kuzeyi, Batı Karadeniz'in batısı, İç Anadolu'nun kuzeyi, Güneydoğu Anadolu'nun batısı, Bilecik, Kayseri, Aksaray, Niğde, Osmaniye, Kahramanmaraş, Mardin, İzmir'in kuzey, Manisa'nın doğu, Balıkesir'in güney kesimleri, Adana'nın güney ve doğu kesimleri ile Diyarbakır ve Batman'ın güney çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde doğu bölgelerde yer yer pus ve sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor. Marmara ve Ege Bölgelerinde toz taşınımı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

firtina-uyarisi.jpg

Bugün saat 12:00 itibari ile Ege ve Akdeniz bölgesine kuvvetli fırtına uyarısı yapılırken İç Anadolu bölgesi ise şiddetli ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısı aldı. Ege ve Trakya bölgesinde toz taşınımı uyarısı yapılırken belirlenen bölgelerde yer alan illerde çamur yağışı görülebilleceği ifade edildi.