ACİL DUYURULDU Bugün sabah 10.00 – 18.00 arasında sakın pencereleri açmayın

Sabah erken saatlerde acil bir uyarı geldi. MGM, yaptığı açıklamasında bugün sabah saat 10.00 – 18.00 arasında belirtilen bölgelerde yaşayan vatandaşları uyardı. Detaylar haberimizde..
ACİL DUYURULDU Bugün sabah 10.00 – 18.00 arasında sakın pencereleri açmayın

Meteoroloji, resmi web sitesi üzerinden yaptığı açıklamasında ülkemizin genelinin parçalı ve çok bulutlu olduğunu ifade ederken, toz taşınımı olabileceği konusunda uyarılarını peş peşe sıraladı. Genel olarak Güney Ege ve Batı Akdeniz’i uyaran Meteoroloji, şu açıklamayı yaptı:

“Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun batısı ile Antalya, Kastamonu ve Sinop çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara, İç Ege ve Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor. Güneybatı kesimlerde yer yer toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır”

UYARILAR PEŞ PEŞE GELDİ

Meteoroloji, açıklamasında uyarılarını peş peşe sıraladı. Toz taşınımı ve çığ tehlikesi için farklı bölgeleri uyaran Meteoroloji, toz taşınımı için yaptığı açıklamasında, “Ege ve Batı Akdeniz'de yer yer toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” ifadesini kullandı.

Çığ tehlikesi için ise yaptığı açıklamasında Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi bulunduğunu belirtti. Bu sebeple bölgedeki vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğinin altını çizdi.

YAĞIŞLI HAVALAR SONA ERDİ

Son haftalarda ülke genelinde soğuk ve yağışlı olan havanın artık etkisini yitirdiği görüldü. yerine sıcak ve güneşli havalar gelmek üzere. Meteoroloji'nin açıklamasına göre sıcaklıklar bu haftadan itibaren hızlı bir şekilde artış gösterecek.