99.900 TL parası olana 2+1 müstakil ev! Devlet destekli prefabrik ev satışları başladı!

Ev sahibi olma planı yapanlar yüksek fiyatlar karşısında alternatif modellere yöneliyorlar. Prefabrik ev yaptırmak en ucuz ev sahibi olma yolu haline geldi. En son prefabrik ev fırsatları açıklandı.
99.900 TL parası olana 2+1 müstakil ev! Devlet destekli prefabrik ev satışları başladı!

Türkiye’de ev sahibi olmanın ne kadar kritik bir öneme sahip olduğu bir süreçten geçiliyor. Hiç evi olmayan kişilerin en büyük sorunları barınma maliyetleri oluyor. Kira ödemekten usanan kişiler ev sahibi olmanın yollarını arıyorlar.

Ancak bunun için çok ciddi bir bütçenin feda edilmesi gerekiyor. Buna karşın prefabrik evler çok önemli bir fırsat ifade edebiliyorlar. Prefabrik ev yaptırmanın mali avantajları nelerdir?

NEDEN PREFABRİK EV?

Prefabrik evleri yaptırmanın belli başlı bazı avantajları bulunuyor. En çok tercih sebebi ise maliyetin betonarme evlere göre çok daha düşük olması gösteriliyor. Bir betonarme ev maliyetine çok rahatlıkla aynı standartlarda 3-4 tane prefabrik ev yaptırmak mümkün olabiliyor. Bu da prefabrik evlere yönelimin en önemli gerekçesi oluyor. Prefabrik evlerin betonarme evlere göre nitelik farkları tahmin edilenden çok daha az bir seviyede bulunuyor.

Bu sektörde yaşanan gelişmeler ile beraber betonarme evlerden dahi iyi olan prefabrik evler üretilebiliyor. Özel projeler yapılabildiği gibi katalog projelerden de kişiler yaptıracakları evleri seçebiliyorlar. Prefabrik evlerin en önemli avantajı ise depreme karşı dayanıklı olması oluyor. Betonarme evlerden çok daha dayanıklı olan bu evler çok yüksek şiddetli depremlere karşı dirençli olup yıkılmıyorlar. Yıkılsalar bile kullanılan malzeme beton gibi sert ve kırılgan olmadığı için karşılaşılacak zarar daha az oluyor.

barinma-yardimi.jpg

Prefabrik ev yaptırırken yapım süresi açısından da bir avantaj bulunuyor. Bu evleri yaptırmaya karar verenler evlerini 10 gün içerisinde anahtar teslim olarak alabiliyorlar. Betonarme evler için ise inşaat süreleri oldukça uzun tutabiliyor. Prefabrik evlerin bakım ve onarım maliyetlerinin daha düşük olması, istenildiğinde bir başka yere taşınarak kurulabilmesi gibi etkenler de prefabrik evleri tercih haline getirebiliyor.

DEVLET DESTEK OLUYOR!

Prefabrik ev yaptıracak olanlara devlet tarafından destek de olunuyor. Bu destek Aile Bakanlığı tarafından verilirken sadece ihtiyaç sahipleri kullanabiliyorlar. Bu ihtiyaç sahipliği onaylanır ve Aile Bakanlığı’nın diğer kriterleri de yerine getirilirse vatandaşlara 300.000 TL tutarında prefabrik ev yaptırma yardımı yapılıyor.

prafabrik-ev-kampanya.jpeg

PREFABRİK EV FİYATLARI

Prefabrik ev fiyatları çok değişken olabiliyor. Bu evler için çok iyi fiyat araştırması yapılması gerekiyor. Şu anda yaygın kampanyalı satışlara göre 70 metrekare 2+1 prefabrik ev 399.900 TL’ye, 69 metrekare 2+1 prefabrik ev 444.900 TL’ye, 75 metrekare 2+1 prefabrik ev 449.900 TL’ye, 69 metrekare 2+1 prefabrik ev 454.900 TL’ye yaptırılıyor. 300.000 TL de devlet desteği alındığı düşünülürse bu evlerin fiyatları 99.900 TL’ye kadar düşebiliyor.